Sunne matpakker med lavkarbo brød med mandelmel

Enkle og sunne matpakker: 7 gode tips til lunsj!

Det kan være enklere å overholde en diett om man lager matpakker som man kan ta med seg på jobb, skole eller på farten. Og hvor mye enklere blir det ikke å overholde dietten når man allerede har gjort klar matpakken til dagens lunsj?

Her har vi samlet 7 tips til sunne matpakker til deg som går på diett eller som bare ønsker en enklere hverdag med inspirasjon til god og enkel lunsj!

Tips: Går du på en kaloribegrenset diett kan du alltids bytte ut for eksempel frokost eller lunsj med noen av våre måltidserstatterbarer.

Kostråd fra Helsdirektoratet

Ifølge kostrådene fra Helsedirektoratet, er det viktig at man har et variert kosthold med mye frukt og grønt, grove kornprodukter og fisk, samtidig som man prøver å begrense inntaket av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. I tillegg er det viktig med en balanse mellom hvor mye energi man får i seg, sammenlignet med hvor mye man bruker gjennom aktivitet.

Det kan være vanskelig å følge alle rådene i en travel hverdag, og vi har derfor gjort det litt enklere med tips til både sunne matpakker som kan spises som frokost, lunsj eller mellommåltid, samt noen tips til forskjellige matplaner og ukesmenyer som gir deg en liten dytt i riktig retning uansett hva målet ditt er.

Enkle løsninger med matplan

Når man går på diett, ønsker å gå ned i vekt, holde vekten etter vektnedgang eller ønsker en sunnere livsstil, er det viktig at man får i seg næringsrike måltider i løpet av dagen. Mange finne god hjelp i å følge en kostholdsplan. Lunsjen er det måltidet som gir deg energi gjennom dagen, og da er det viktig at man blir god og mett. Ønsker du en enklere hverdag uten måltidsplanlegging finner du en matplan med ukesmeny som passer deg her:

Restemiddag i matpakken

Ofte kan den enkleste løsningen føre til de beste lunsjene, og de dagene man har rester fra middagen kan dette smake enda bedre i matpakken dagen derpå. Her har vi tatt frem noen retter som gir gode restelunsjer, samtidig som de kan være fine å lage til matpakke for flere dager av gangen. Enten du går på diett hvor du teller kalorier, lavkarbo, samt er veganer eller vegetarianer har vi her noen tips til hva du kan lage.

Fyll matpakken med wrap, burrito og ruller

Enten man er på farten, skolen, jobb eller har hjemmekontor vil en wrap smake godt i matboksen. Det er enkelt å lage, samtidig som du kan fylle de med det du har i kjøleskapet hjemme. Her har vi funnet frem flere smakfulle alternativer, både for deg på diett og for deg som ønsker å kutte ned på animalske matvarer. Nam.

Bli god og mett med bowls og salater

Når man går på diett er det viktig at man har måltider man kan glede seg til i løpet av dagen. Bowls og salater kan du fylle med alle de gode fruktene og grønnsakene du vet om, blandet med protein og andre godsaker i en og samme matboks. Smoothie bowls og salater kan du lage klart dagen før, slik at det bare er å ta med seg matboksen hvor enn du skal tilbringe dagen. Her har vi samlet noen godbiter for alle ganer og dietter.

Fylte pitabrød og hamburgerbrød

Hva med å fylle matpakka med sunne alternativer til burger og fylt pitabrød? Her har vi hentet frem noen oppskrifter som inneholder sunne alternativer, perfekt lunsj for deg på diett, samt de som vil spise mer variert på en enkel måte.

God, gammeldags brødskive til nistemat

Det kan være vanskelig å komme på nye og sunne ideer til den gode, gammeldagse brødskiven. Derfor har vi her samlet tips til sunne matpakker matpakker som inneholder forskjellige typer brød, samt inspirasjon til pålegg. Uansett om du har allergier, går på diett eller er veganer, vil du finne noe som passer din matboks her!

Sunne matpakker du kan lage kvelden før

I en travel hverdag er det de enkle løsningene som gjør hverdagen sømløs. Derfor har vi her samlet noen oppskrifter på retter til matpakken som kan lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Selv om disse kanskje kan ansees som frokost, er de minst like gode og næringsrike til lunsj.

Husk snacks

Enten man går på diett eller har et ønske om å holde vekten, er det viktig at man får i seg nok mat gjennom dagen. Føler du deg sulten mellom frokost og lunsj eller lunsj og middag, kan du fylle dagens matboks med sunn litt snacks. Dette kan være frukt, en måltidserstatter eller hva med disse to alternativene?

Bestselgere: