vegetar burrito

Vegetar burrito

Denne oppskriften på vegetar burrito er perfekt som restemat eller til lunsj. Lag dagen før av kveldens rester, og ta med som lunsj. Bruk det du har i kjøleskapet og rull det sammen i en tortilla. Nam! Oppskriften holder til 2 porsjoner og er enkel å lage.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:40:00
Kalorier: 690

Ris:

  • 2 dl kok ris
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss sitronsaft

Bønnerøre:

  • 1 stk gul løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 boks kidneybønner
  • 0,5 ss rapsolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss chilisaus

Annet:

  • 4 stk tortilla, store
  • ½ maiskolbe
  • 0,5 dl creme fraiche lett 18%

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter instrukser på pakken. Kok maiskolben i 5 minutter. Tilsett koriander og sitronsaft i risen og rør sammen. Hakk løk og press hvitløk. Frek løk og hvitløk i en stekepanne med olje til løken har fått farge. Tilsett gurkemeie, kidneybønner og chilisaus.
  2. Legg opp tortilla og spre creme fraiche utover, legg på bønnerøren og ris. Legg på mais. Brett inn lompen på sidene og rull til en burrito.
  3. Ta i litt når du ruller så de holder seg bedre.

Per porsjon

Kalorier :
690,3
Fiber (g) :
13,9
Proteiner (g) :
23,4
Fett (g) :
15,8
Karbohydrater (g) :
113,7
Sukker (g) :
12,1