vegetargryte med bønner

Vegetargryte med bønner

Denne oppskriften på vegetargryte med bønner er både kremet og med god nøtteaktig smak. Oppskriften holder til 4 porsjoner og lages på kun 30 minutter. Du kan bruke de bønnene du liker best, eller har i skapet, og gryten smaker også godt med couscous som tilbehør.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 549

Gryte med bønner:

  • 0,5 stk gul løk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 cm fersk ingefær
  • 2 ss crunchy peanøttsmør
  • 2 ss kinesisk soya
  • 250 ml kokosmelk 18%
  • 1 krm cayennepepper
  • 0,5 stk lime
  • 1 pakke bønnemiks på boks (175g)
  • 1 ts salt
  • 0,5 krm svart pepper
  • 1 dl vann
  • 250 g sjampinjong

Couscous:

  • 4 dl perlecouscous

Slik gjør du:

  1. Kok couscous etter instrukser på pakken. Del og stek sopp i olje til den har fått farge. Ta ut av stekepannen og legg til side. Stek finhakket løk og hvitløk. Tilsett peanøttsmør, soya, kokosmelk, limejuice, vann, salt, pepper, finhakket ingefær og cayennepepper i stekepannen. Kok opp og tilsett bønnene og soppen. La småkoke 1-2 minutter slik at alt blir varmt. Server bønnegryten med couscous.

Per porsjon

Kalorier :
549
Fiber (g) :
5,1
Proteiner (g) :
18,7
Fett (g) :
21,8
Karbohydrater (g) :
70,2
Sukker (g) :
3