aubergine oppskrift

Vegetar couscous

Denne oppskriften på vegetar couscous er enkel med mange muligheter. Bruk det du har hjemme av grønnsaker og få en variert hoved- eller siderett til dagens middag. Den kan gjøres glutenfri ved å bruke maiscouscous. Oppskriften holder til 2 porsjoner.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 595

Grønnsaker:

  • 1 ss olivenolje
  • 125 g sjampinjong
  • 2 stk gul bete
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk tomat
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm svart pepper
  • 1,5 pakke spinat (50g)

Topping:

  • 1 ss Harissa
  • 1 dl tyrkisk yoghurt

Cous cous:

  • 2,5 dl couscous fullkorn

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skyll og skiv alle grønnsakene i ca samme størrelse. Legg på en stekebrett med bakepapir og dryss over olje, salt og pepper. La stå 20 minutter i ovnen, slå deretter ovnen av og la grønnsakene stå ytterligere 20 minutter på ettervarmen.
  2. Kok couscous etter instruksjonene på pakken.
  3. Rør sammen de ovnsbakte grønnsakene med couscous og topp med litt harissa og yoghurt. Server!

Per porsjon

Kalorier :
595,3
Fiber (g) :
12,8
Proteiner (g) :
22,1
Fett (g) :
16,6
Karbohydrater (g):
85,7
Sukker (g) :
15,1