sunn matplan

Enkel og sunn matplan

Det trenger ikke være vanskelig å planlegge måltidene dine. I denne artikkelen gir vi deg 5 tips til hvordan du kan sette opp en enkel og sunn matplan.

 

Matplan: Tips 1

Begynn i det små

Om du aldri har planlagt en matplan før kan det kjennes litt overveldende. Da gjelder det å starte i det små, og kanskje fokusere på ett måltid per dag. Start for eksempel med frokost som er et relativt ukomplisert måltid. Planlegg hva du trenger av ingredienser og hvor mye tid du trenger. Har du muligens dårlig tid på morgenen?

 

Matplan: Tips 2

Hold det enkelt

Du trenger ikke planlegge kompliserte retter hver dag i matplanen din. Fokuser heller på å følge en sunn matplan med sunne råvarer. Etter en lang dag på jobb har de fleste verken tid eller ork til kompliserte matretter. Enkel mat som tar kort tid å lage kan være minst like sunt. Skaff deg derfor en oversikt over noen raske, enkle og sunne oppskrifter. Du kan også spise samme rett to dager på rad.

Prøv å fokusere på ingredienser istedenfor måltidet i seg selv. Tenk over hvilke råvarer du har som kjapt kan blandes sammen. Du kan også forberede en del av matlagingen på forhånd.

TIPS: Hakk grønnsaker når du har mer tid!

 

Les også: Matplan – Gå ned i vekt

 

Matplan: Tips 3

Prøv temakvelder

Meksikansk aften med fisketaco, tacosalat eller chili con carne, suppekveld med tomatsuppe og kylling thai suppe, eller en «restefest» med rester fra kjøleskapet. Det finnes mange muligheter for temakveld som gjør matplanleggingen enklere.

 

Matplan: Tips 4

Sett av tid

Husk å bruke god tid på matplanen din. Skaff deg en oversikt over ukens aktiviteter og planer: Har du dårlig tid i dag? Skal du ut å spise med venner? Hvor lang tid kan du legge i matlagingen?

 

Matplan: Tips 5

Bruk en tidligere matplan som mal

Om du vil lage en enkel matplan, kan du alltids la deg inspirere av andre sine matplaner. Nutrilett har flere måltidsforslag til deg. Les mer om våre sunne måltider og planer! 

 

Lykke til!

Bestselgere: