Sunn lasagne – oppskrift på lompelasagne. Oppskrift nok til 3-4 personer.
Porsjoner: 3-4
Ingredienser:
2-3 hvitløksfedd
½- 1 gul løk
1 medium rød chili
1 pakke med kjøttdeig. Her er det brukt kjøttdeig av svin
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 stor riflet gulrot
salt, pepper og basilikum
0,5 dl vann
4 speltlomper
1 boks (400g) mager cottage cheese
200 g riflet ost
olje til steking
Slik gjør du:
Sett ovnen på 250g over og undervarme
Kutt opp hvitløk, løk og chili, og stek sammen med litt olje
Tilsett kjøttdeig og stek til den er gjennomstekt
Tilsett tomatpure, hakkede tomater, gulrot, krydder og vann
Ha ett lag med kjøttblanding i den ildfaste formen, deretter to lomper, og så tilslutt cottage cheese over lompene. Repeter en gang til, og dryss over riflet ost på toppen
Stekes midt i ovnen til osten er gylden og god, ca 30 minutter