proteinsmoothie uten proteinpulver oppskrift

Ukesplan for sunn mat

En ukesplan er et verktøy som du kan bruke for å nå dine mål. Den hjelper deg med å få en god oversikt over hele ukens måltider – frokost, lunsj, mellommåltider, middag og kveldsmat. I denne artikkelen kan du lese mer om hva du skal tenke på når du skal lage din egen ukesplan.

Definer målet med ukesplan

Det første du må gjøre er å definere målet ditt med ukesplanen. Tenk igjennom hvorfor du vil lage en ukesplan. Er det for å spise sunt? For å gå ned i vekt? For å holde vekten? Spare penger? Når du har satt dine mål, kan du begynne med planleggingen av hva du skal spise i løpet av en uken deretter lage en detaljert plan for dette.

Ta deg god tid til å planlegge

Forsiktig planlegging er viktig for å lykkes med ukesplanen. Sett av 15-30 minutter en fast dag i uken og planlegg i god tid før den store handleturen. Prøv også å lage en oversikt over kommende aktiviteter, jobb og fritid, og planlegg rundt dette.

Vet du at du har en full dag av jobb, aktiviteter, kjøring av barn eller andre ting, så kan du alltid legge inn en enkel middag som du/dere kan spise på farten.

Du kan laste ned Nutriletts egne ukesplaner her

TIPS: 3 enkle middagstips under 300 kalorier for stressende dager

Lag ukesplanen

Når du har lastet ned ukesplanen er det flere ting som bør planlegges. Skaff deg en oversikt over følgende:

  • Hvor mange måltider per dager trenger du å planlegge for? Er det første gangen, kan det være lettere å starte med å planlegge færre måltider.
  • Når skal du spise måltidene?
  • Hva skal du spise? Det er enkelt å finne middagstips på nettet. Les mer om våre sunne oppskrifter her. 
  • Hvor store skal måltidene være? Det kan være godt å vite størrelsen på måltidene avhenger av ditt totale energibehov
  • Hvor mange skal du planlegge for?
  • Har du god eller dårlig tid?
  • Har du noe i kjøleskapet eller fryseren som kan legges inn?

Lag en handleliste

Ønsker du middagstips eller inspirasjon til frokosten? Nedenfor finner du en liste på forslag til sunn mat som handlelisten din kan inkludere:

  • Grønnsaker
  • Frukt
  • Bær
  • Bønner, linser og kikerter
  • Fullkornsprodukter: knekkebrød, havregryn
  • Meieriprodukter: lettmelk, mager yoghurt, lettsmør
  • Egg
  • Kylling
  • Kalkun
  • Roastbiff
  • Torsk
  • Laks

Planlegg å bruke matrestene fra tidligere måltider, for eksempel til lunsj eller middag dagen etter. Det går også fint å fryse ned restene til senere i uken.

Lykke til med din planlegging!

nutrilett`s favoritter

Bestselgere: