vegetar moussaka med soya patty

Vegetar moussaka med soya patty

En enkel oppskrift på vegetar moussaka med soya patty istedenfor kjøtt! Proteininnholdet er høyt og retten er naturlig glutenfri. Tilsett fersk chili eller chilikrydder i tomatsausen hvis du ønsker litt mer kick. Oppskriften holder til 4 porsjoner og passer perfekt til små middagsselskap, familiemiddag eller i matboksen til lunsj dagen etter.

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:30:00
Kalorier: 549

Ingredienser:

  • 650 g potet
  • 300 g aubergine (1 stk)
  • 500 g soyafarse
  • 1 boks pastasaus, hvitløk og urter
  • 200 g Cremé fraîche lett 18 %
  • 1 ss rapsolje
  • 1 stk egg
  • 50 g lettost 10 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper

Slik gjør du:

  1. Kok potetene i 15 minutter
  2. Sett ovnen på 225 grader
  3. Smør en ildfastform, skiv potetene og legg i bånn.
  4. Skjær opp auberginen i biter og stek den sammen med soyafarsen i olje. Tilsett halvparten av oppgitt mengde salt og pepper, og hell deretter i tomatsausen. Kok opp og hell over potetene.
  5. Bland cremé fraîche med egg, samt salt og pepper (resterende mengde). Bred den over soyafarsen og dekk til med skiver av lettost
  6. Stek midt i ovnen i 15 minutter
  7. La gjerne hvile 10-15 minutter før servering

Per porsjon:

Kalorier: 549,2

Fiber (g): 14,2

Proteiner (g): 35,2

Fett (g): 20,4

Karbohydrater (g): 49,2

Sukker (g): 21,9

Oppskrift av Evelina Söderholm

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: