grønnsakskaker

Grønnsakskaker

En oppskrift som gir deg alle de grønnsakene du trenger – helt vegetarisk. Oppskriften holder til 4 porsjoner og lages på kun 40 minutter. Lav på kalorier og god på smak!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 385.9

Ingredienser:

  • 1 stk brokkolihode
  • 1 stk blomkålhode
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 3 stk gulrot
  • 1 ss hakkede linfrø
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 2 stk egg
  • 3 dl tapiokamel

Slik gjør du:

  1. Kjør brokkoli, blomkål, gulrøtter, hvitløk, salt og pepper til en deig i kjøkkenmaskinen. Hell over i et døslag med små hull. La væsken renne av i ca 5 minutter. Tilsett deretter linfrø, tapiokamel og bland ale sammen. Varm en stekepanne på medium varme med litt av oljen, rull til «biffer» og stek på hver side i ca 10 minutter. Tilsett mer olje etter hvert.
  2. Ett alternativ er å steke i ovnen på 200 grader. Pensle oljen på en bakepapirkledd stekebrett og legg biffene utover. Stek 20 minutter i ovnen.
  3. Serveringsforslag: Server i pitabrød med rødbet-yoghurt, ferske urter og sesamfrø.

Per porsjon

Kalorier :
385,9
Fiber (g) :
7,5
Proteiner (g) :
9,8
Fett (g) :
7,5
Karbohydrater (g):
63,4
Sukker (g) :
9