proteinsmoothie uten proteinpulver oppskrift

9 tips til sunn kveldsmat med lite kalorier

Sulten kommer ofte snikende på kvelden, og da kan det være smart å ha noen sunne alternativer klare og tilgjengelig på kjøkkenet. Da er det enkelt å ty til usunne valg man kan angre på senere. Derfor har vi satt sammen en oversikt over ni alternativer til god og sunn kveldsmat, både varme og kalde retter. Enjoy!

Tips: Ønsker du et enkelt måltid til kvelds? Hva med en av våre måltidserstatterbarer?

Sunn kveldsmat

På kvelden kan det være lurt og ikke spise altfor store måltider som kan ødelegge søvnen din. Alle er forskjellige og noen liker kanskje å legge seg mett, mens andre ikke får sove om magen føles tung.

Går du på diett kan kveldene virke ekstra lange om man går sulten, og det kan være vanskelig å finne sunn kveldsmat med lite kalorier. Derfor oppgir våre oppskrifter hva de inneholder av for eksempel kalorier, fett, sukker, fiber og karbohydrater per porsjon.

Hva man skal spise varierer også fra person til person, hvor noen ønsker noe søtt, mens andre kanskje vil ha et mettende måltid. Her har vi samlet forskjellige oppskrifter, noe for alle og enhver. Blir inspirert og hold deg mett på kveldene.

1. Sunnere muffins

Muffins er veldig enkelt å lage, samtidig som det er veldig handy å ha det liggende når man er sulten. Disse oppskriftene på sunnere muffins inneholder ikke like mye kalorier, samtidig som de holder deg mett. Lag muffins på en søndag, og ha nok til kveldsmat resten av uka. Går du på lavkarbo? Da har vi også en oppskrift som passer til deg!

Nutrilett Toffee Fudge Bar. Foto.

2. Vafler, sveler og lapper til kveldsmat

Vafler, lapper og sveler er retter som smaker ekstra godt til kveldsmaten. Lag opp nok røre så du enkelt kan steke deg en eller to til kvelds. Hva smaker vel bedre enn god og sunn kveldsmat? I oppskriftene på vafler med våre måltidserstatterbarer kan du enkelt bytte ut til den baren du liker best, eller som passer din diett.

3. Grøt og pudding

Noen dager er det enkle ofte det beste, og hva er vel ikke bedre enn å ha forskjellige puddinger eller grøter lett tilgjengelig i kjøleskapet når sulten kommer smygende på kvelden? Her har vi samlet noen oppskrifter som passer for alle og enhver, både sunt og godt til kveldsmaten. Barene kan byttes ut med dine favoritt Nutrilettbarer, og topping kan byttes ut med det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Ønsker du god og varm kveldsmat, kan noen av grøtene også spises varme. Tips: Lag pudding og grøt for flere dager av gangen, så har du alltid noe godt og næringsrikt stående!

4. Snackbar og kjeks

Ingenting er bedre enn sunne versjoner av digge sjokolader og kaker, og her har vi samlet oppskrift på for eksempel en sunnere bounty-, snickers- og ostekake. Alle passer perfekt som kveldsmat, da det er lette og små måltider for deg som er litt sulten eller fysen til kvelds.

5. Sunnere kaker og paier

Det er ikke alltid man har lyst på et stort måltid til kveldsmaten, og da er disse oppskriftene på sunnere kaker og paier midt i blinken. Spesialt om du går på diett eller prøver å minimere forbruket av animalske matvarer. Velg mellom sunnere varianter av dine favorittkaker og paier til kveldsmat.

Vegansk oreokake oppskrift

Vegansk snickerskake oppskrift

6. Noe ekstra søtt

Cravings kommer og går, ofte på verst tenkelig tidspunkt, og spesielt når man går på diett. Her har vi satt opp noen oppskrifter som passer perfekt til kveldsmaten når du er fysen på noe ekstra søtt. Disse godbitene er også fine å ha liggende når du vil ha noe godt, og ikke har altfor mange kalorier og gå på. Alle oppskriftene inneholder næringsinnhold per porsjon, slik at kveldsmaten ikke ødelegger for fremgangen din.

7. Yoghurt og bowls

Sunn, enkel og god kveldsmat trenger ikke være vanskelig. Her har vi samlet noen digge oppskrifter på yoghurter og boller fylt med næringsrike ingredienser, perfekt til kvelder hvor du vil kose deg i sofaen under et teppe med en god bok eller serie på tv-en.

8. Brødmat og scones

Ikke undervurder god, gammeldags brødmat og smørbrød, for med disse oppskriftene vil du kose deg med sunn kveldsmat hver dag! Topp scones og brødskivene med det du har i kjøleskapet, så blir hvert kveldsmåltid unikt.

9. Smoothies og nicecream

Når vi snakker om gode oppskrifter til sunn kveldsmat kan vi ikke unngå å snakke om nicecream(sunnere is) og smoothies – for hva er vel ikke enklere enn å putte ingredienser i en blender og vipps – servere noe syyyykt godt til kvelds!? Her er våre favorittoppskrifter på begge deler – og disse kan nytes hele året med føttene godt plantet i sofaen og god samvittighet.

Berry Boost Smoothie 330ml

Husk at du også alltid kan ta deg en smakfull Nutrilett smoothie som er klar til og nytes, og kommer i mange forskjellige smaker.

Tips til sunn kveldsmat:

Få 15% rabatt
ved å melde deg på vårt nyhetsbrev

Bestselgere: