grove vafler

Grove vafler

Nå kan du servere vafler hver dag – med god samvittighet!

Vafler trenger ikke være usunt. Erstatter du mye av det fine melet med grovt mel og bruker både egg og melk i vaffelrøren blir de straks langt sunnere enn de tradisjonelle vaflene, og kan fint passe inn både i matboksen, til frokost, som mellommåltid eller som kveldsmat.

Med denne oppskriften kommer faktisk grove vafler innenfor «grovt» på brødskalaen som brukes til merking av brød i butikken. Det finnes dermed ingen gode grunner til å ikke spise vafler hver dag!  Gi det et forsøk. Sjansen er stor for at dere får dere en ny hverdagsfavoritt.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:30:00

Ingredienser:

  • 4 dl melk
  • 1 1/2 dl siktet hvetemel
  • 1 1/2 sammalt mel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss smør
  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør. Rør det hele sammen til en glatt røre.
  4. La røren svelle i 15 – 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gyldne.
  6. Server vaflene med smør og brunost, syltetøy eller friske bær. Grove vafler smaker dessuten veldig godt med pålegg som ost og skinke.

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: