grove vafler

Grove vafler

Nå kan du servere vafler hver dag – med god samvittighet!

Vafler trenger ikke være usunt. Erstatter du mye av det fine melet med grovt mel og bruker både egg og melk i vaffelrøren blir de straks langt sunnere enn de tradisjonelle vaflene, og kan fint passe inn både i matboksen, til frokost, som mellommåltid eller som kveldsmat.

Med denne oppskriften kommer faktisk grove vafler innenfor «grovt» på brødskalaen som brukes til merking av brød i butikken. Det finnes dermed ingen gode grunner til å ikke spise vafler hver dag!  Gi det et forsøk. Sjansen er stor for at dere får dere en ny hverdagsfavoritt.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:30:00

Ingredienser:

  • 4 dl melk
  • 1 1/2 dl siktet hvetemel
  • 1 1/2 sammalt mel
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss smør
  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
  2. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Tilsett egg og smeltet smør. Rør det hele sammen til en glatt røre.
  4. La røren svelle i 15 – 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gyldne.
  6. Server vaflene med smør og brunost, syltetøy eller friske bær. Grove vafler smaker dessuten veldig godt med pålegg som ost og skinke.

Bestselgere