Bananbrød kan være en god og mettende snack som demper både sulten og søtsuget uten å være for kaloririk. Oppskriften under gir 1 stort bananbrød og holder seg saftig og fint i kjøleskapet et par dager.
Tilberedelsestid: 01:30:00
Ingredienser:
3 medium bananer
3 store egg
1 dl mandelmelk eller annen melk
100 g havregryn
120 g havremel
40 g sukrin gold eller annen søtning
1 ss bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljeessens / vaniljepulver
Litt salt
Topping/Fyll:
Nutrilett Smooth Caramel, i små biter
50 g mørk sjokolade, hakket
20 g gresskarkjerner, eventuelt andre kjerner eller hakkede nøtter
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader
Stavmiks banan og egg til du har en jevn fin røre.
Ha i melk og resten av ingrediensene og bland det hele godt sammen.
Bland i ¾ av Nutrilett-baren og sjokoladen i røren. Resten spares til topping.
Bananbrødblandingen helles så over i en brødform (ordinær størrelse) kledd med bakepapir. Strø over det som er igjen av den hakkede sjokoladen og gresskarkjerner (eller nøtter).
Det som er igjen av Nutrilett-baren trykkes ned i røren. Om bitene legges rett på toppen av brødet blir bitene mer stekt enn smeltet.
Brødet stekes i ca. 50 minutter. Sjekk med en stekepinne mot slutten av steketiden. Avkjøles noe før spising.