Dette er oppskrift på en glutenfri lavkarbo dessert – lavkarbo rabarbrapai! Server gjerne sammen med vaniljeproteinpudding, og rabarbra kan byttes ut med for eksempel epler eller bringebær for variasjon. Oppskriften holder til 8 porsjoner og passer perfekt som dessert i et middagsselskap.
Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 193
Ingredienser:
2 stilker rabarbra
1,25 dl mandelmel
1,25 dl kokosmel
2 ss fiberhusk til deigen
2 ss kokosolje
2 stk egg
2 ts vann
1,5 krm salt
2 begere propud vanilje
1 ss fiberhusk
2 ss tagesse
1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mandelmel, kokosmel, fiberhusk og salt. Tilsett kokosolje og egg og kna det sammen med fingrene.
Tilsett vann og fortsett knaingen til deigen akkurat holder seg sammen. La stå i 10 minutter. Trykk deigen ut i en form og forstek i 10 minutter.
Skrell og hakk rabarbra i små biter. Legg rabarbra med tagesse, fiberhusk og vaniljepulver i en skål. Rør rundt. Når paibunnen er ferdig, fyll med propud og topp med rabarbrablandingen. Sett inn i ovnen igjen i 20 minutter. La den gjerne avkjøles litt før servering.
Jeg aksepterer herved at Nutrilett kan sende meg relevante tilbud og informasjon – også i andre kanaler enn Nutriletts egne, og at e-postadressen jeg har oppgitt er min. Opplysningene jeg gir vil ikke bli brukt til annet formål eller utlevert til andre selskap. Jeg kan når som helst avregistrere meg.