Oppskrift på moussekake med bær

Sunn oppskrift: Moussekake med bær

Lyst på en sunn og lett dessert? Denne moussekaken med bær byr på mange smaksopplevelser, alt fra jordbær, blåbær til en knasende god bunn. Kaken deles opp i 6 biter og hver bit inneholder kun 250 kalorier!

Se også: Oppskrift på ostekake med ruch chocolate shake

Porsjoner: 6
Kalorier: 250

Ingredienser bunn:

  • 150 g havregryn
  • 150 g dadler, ca 12 stk
  • 0,75 dl kakao, fettredusert
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt

Ingredienser Mousse 1:

  • 125 g frosne blåbær
  • 0,5 stk moden avokado
  • 0,5 stk grønn banan, umoden

Ingredienser Mousse 2:

  • 125 frosne jordbær
  • 0,5 moden avokado
  • 0,5 grønn banan, umoden

Ingredienser dekorasjon:

  • 3 stk ferske jordbær

Slik gjør du:

  1. Bunn: Kjør havregryn, dadler, kakao, vann og salt i en food prosessor til blandingen har blitt en slags deig. Kle en brødform (10 x 30 cm) med bakepapir og trykk ut deigen. Sett i kjøleskapet.
  2. Mousse 1: Kjør banan, avokado og blåbær i en food prosessor. Spre utover bunnen. Sett i fryseren i 30 minutter.
  3. Mousse 2: Kjør banan, avokado og jordbær i food prosessor. Spre utover toppen av kaken. Dekorer med ferske jordbær. Sett i fryseren i minst 4 timer.
  4. Server: Ta ut kaken fra fryseren og la den tine i 20-30 minutter (avhengig av hvor lenge du har hatt den i fryseren). Server!