Juleoppskrifter til julen
Linda Strand
Julekrydder
Mange spiser julegrøt til lunsj på julaften, og om ikke det, så kanskje julegrøt eller risengrynsgrøt er en favoritt. Den blir også enda bedre om man topper den med kanel og sukker, og hvis du ønsker en lettere variant kan du prøve denne oppskriften på julekrydder med kanel, sukrin og kardemomme! Det blir ikke enklere enn det. Bland alle krydderne sammen og strø over grøten din. Nam!
Lutefisk
Nå over til hovedretten! Noen er kanskje ikke sååå fan av fisk til middag, men lutefisk er både enkelt, godt og har en lang tradisjon som julemat her i Norge. Prøv denne gode oppskriften på lutefisk med mandelpoteter og ertepuré. Oppskriften holder til 2 porsjoner og tar ikke så lang tid å lage.
Lammeribbe
Ribbe er en annen klassiker til julemiddagen. Både i førjulstiden på julebord, men også på selve julaften. Hvorfor ikke bytte ut den tradisjonelle ribben av svin med en lammeribbe? Denne varianten serveres med rotmos, og selvfølgelig alt annet tilbehør du ønsker til julemiddagen din!
Rødkål
Hva er vel ikke julaften uten rødkål? Som med mye annen julemat og tilbehør til julemiddagen er rødkål noe som bare MÅ med på tallerkenen. Det finnes utallige måter å lage det på, og kanskje har familien din en egen oppskrift? Her har vi samlet to ulike oppskrifter på rødkål som passer til julemiddagen din, uansett hvilken hovedrett du foretrekker, være seg ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller medisterkaker og julepølse. Sjekk ut rødkål med valnøtter og appelsin her eller en enda enklere oppskrift på rødkål her.
Sursild
Dagen derpå er for mange dagen med restemat og koldtbord hvor du finner alt fra sursild til alt mulig kjøttpålegg og fisk. Derfor har vi sammen med Evelina Söderholm satt sammen en oppskrift på sursild som du vil elske! Ikke bare er den enkel, men den er også kjempe god, og du kan variere ingrediensene ut ifra hva du finner i skapet, eller ut ifra smaksløkene dine. Prøv oppskriften på sursild her!
Pinnekjøtt med asiatisk vri
Har du rester av pinnekjøttet ditt kan du varte opp en asiatisk variant dagen derpå for litt nye smaker i juletiden. Denne oppskriften på pinnekjøtt har mange gode smaker av blant annet teriyaki og sriracha, med knasende gode grønnsaker og steamed buns til. Noe for enhver smak – også i julen!
Riskrem
Har du rester fra risengrynsgrøten du hadde til lunsj? Eller kanskje dere spiste opp alt. Uansett er riskrem en velkjent klassiker som dessert på julaften. Gjerne servert med rød saus. Denne oppskriften på riskrem er noe lettere enn tradisjonell riskrem, og lages av kun tre ingredienser; nemlig cottage cheese, sukrinmelis og bringebær- enkelt og godt! Ønsker du derimot å lage vanlig riskrem med restene dine, kan du blande risengrynsgrøt med krem.
Julekonfekt
Konfekt er for mange en stor del av julekosen, så hvorfor ikke lage noe du ikke har prøvd før? Denne oppskriften på Rocky Road med Smooth Caramel Toffee er en perfekt blanding mellom knasende nøtter og myk sjokolade. Du får alt fra sjokolade, peanøtter, marshmallows og Nutrilett Smooth Caramel Toffee i en og samme bit. Oppskriften er kjempe enkel å lage, og tar kun 20 minutter. Så lag den dagen før julaften, så dere kan kose dere med denne konfekten til kaffen etter all den gode julematen.
Ikke gå glipp av vår fantastiske julekalender!