Spørsmål og svar

Barene gir en god metthetsfølelse som sitter i lenge. I tillegg tilfredsstiller de tyggebehovet. Det er viktig å drikke mye vann til.

Bivirkninger forekommer svært sjeldent. Hvis man etter en dags tid får hodepine, kan dette komme av at man har drukket for lite. En del kan få litt problemer med magen dersom de ikke drikker nok, men dette pleier å gå raskt over.

Mye taler for enkelte mennesker har anlegg, noe som gjør at de lettere blir overvektige. Disse anleggene alene avgjør imidlertid ikke hvilken vekt man har. Det er mange andre faktorer, som spisevanene våre, fysisk aktivitet samt sosiale og psykologiske faktorer, som også spiller en rolle for om man virkelig blir overvektig eller ikke. Overvekt eller fedme er således resultatet av flere faktorer som virker sammen, men matvaner og lav fysisk aktivitet står sentralt i de aller fleste tilfeller, uansett hvilke anlegg personen bærer på.

Ja, hvis man følger instruksjonene, får man en vektreduksjon. Dette fremgår av de kliniske undersøkelsene gjort for Nutrilett VLCD.

Til kyllingsuppe er det godt med provencekrydder, estragon, koriander, salt og pepper.

Til grønnsakssuppe er det spesielt godt med persille, mynte, salt og pepper.

Til gulrotsuppe smaker det med spisskummen, koriander, ingefær, mynte, persille, salt og pepper.

Til soppsuppe kan man teste ut gressløk, timian, kjørvel, persille, salt og pepper.

Til spinatsuppe kan hvitløk, muskat, hønsebuljong, salt og pepper være verdt å prøve.

De aller fleste personer i dag beveger seg for lite. Denne fysiske inaktiviteten er en viktig faktor når det gjelder økende vekt. Det er imidlertid vanskelig å gå ned i vekt ved kun å øke mosjonsmengden. Mosjon har likevel stor betydning på mange måter. Mosjon sammen med endrede kostvaner gjør det lettere å gå ned i vekt, men fremfor alt øker sjansen for at man klarer å beholde en lavere vekt hvis man mosjonerer mer. Regelmessig mosjon (noen ganger i uken) bidrar også ofte til økt psykisk velvære.

Hvis du blir sulten, kan du rådføre deg meg ernæringspersonell/lege om å evt. supplere med litt kalorifattige grønnsaker. Husk å drikke mye vann til dietten.

Når man har en BMI på over 30, øker risikoen for å få andre sykdommer relatert til overvekten med hvert nytt overflødig kilo man legger på seg. Diabetes (aldersdiabetes), høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer samt forskjellige slitasjeskader på blant annet leddene, er vanlige komplikasjoner. Andre problemer som forbindes med overvekt, er blant annet infertilitet hos kvinner, galleveissykdommer, enkelte typer kreft samt pustebesvær av forskjellige slag. Risikoen for disse komplikasjonene øker spesielt hvis man har den maskuline typen av fedme, med en stor, rund mage (bukfedme). Hvis det overflødige fettet (kiloene) sitter mer på hofter og lår derimot, slik det vanligvis gjør hos kvinner, er det noe mindre risiko forbundet med overvekten. Det viktige er ikke om man er kvinne eller mann, men hvordan/hvor det overflødige fettet er lagret på kroppen.

Ettersom Nutrilett er en såkalt VLCD (Very Low Calorie Diet) med et svært lavt energiinnhold, skal man ikke spise mindre enn anbefalt dagsrasjon, som er fem poser for kvinner og seks poser for menn. Spiser man mindre enn anbefalt dagsrasjon risikerer man å starte nedbryting av muskler istedenfor fett.

Nutrilett kan kjøpes i dagligvarebutikker og i helsekostforretninger. Ikke alle butikker har samtlige av våre varianter, men spør din lokale kjøpmann hvor du kan få tak i produktene du er interessert i.

Alle Nutrilett shakes har et lavt kaloriinnhold og antall kalorier i shakene varierer fra 115 kcal til 120 kcal per porsjon (per måltid).

Nutriletts VLCD produkter er beregnet for overvektige personer uten helseproblemer og bør derfor ikke brukes som næringskilde for barn, ungdommer, eldre, gravide eller ammende. Heller ikke av personer med spiseforstyrrelser, da et lavt energiinntak er usunt. Om du er allergisk mot visse matvarer bør en lege konsulteres før du bruker Nutrilett. Om du bruker Nutriletts VLCD-produkter som eneste næringskilde i mer enn tre uker bør dette skje i samråd med lege. Husk at du må drikke rikelig med vann eller annen kalorifattig drikke.

Nutrilett Smart Meal måltiderstattere kan inntas to ganger om dagen for vektnedgang og èn gang om dagen for å holde vekten. Skal man gå på Nutrilett Get Started VLCD skal man som kvinne bruke 5 produkter per dag – shakes, supper eller smoothies. Som mann skal man bruke 6 produkter om dagen. Man kan selvsagt fortsette å erstatte noen måltider per dagen med VLCD-produkter etter endt diett for å gjør overgangen til vanlig mat enklere.

Man kan ikke si på forhånd hvor mye man kommer til å gå ned i vekt med Nutrilett VLCD produkter, ettersom dette varierer mye fra person til person. Har man mye å gå ned, går det ofte ganske raskt i starten. En del må holde på i mange dager før forbrenningen ”kommer skikkelig i gang”. Det er viktig at man ser vektreduksjonen i et lengre perspektiv enn bare en ukes tid.

Nutrilett måltidserstattere har et lavt kalori- og sukkerinnhold og inneholder alt kroppen trenger av vitaminer og mineraler per måltid.

Nutrilett snackbarer inneholder flere kalorier enn måltidserstatterne og oppfyller ikke de samme kriteriene.

Nutrilett shakes blandes enkelt med kaldt vann i en egen Nutrilett shaker. Denne medfølger i alle våre diettpakker, men kan selvfølgelig også kjøpes separat. Nutrilett shakes skal ikke blandes med varmt vann i shakeren.

Nutrilett pulver inneholder ikke nøtter. For andre Nutrilett produkter – se ingrediensteksten for det enkelte Nutrilett produkt.

Det er anbefalt mellom 2-2,5l væske om dagen. Men det inkluderer all væske, også det som tilsettes i supper/shaker.

Her er det greit å skille mellom barer, smoothies og pulver. Barene og smoothies er måltidserstattere. De kan man spise etter ønske og behov. Nutrilett Shakes og Nutrilett Supper er såkalte VLCD produkter – Very Low Calorie Diet. Dersom man går på en kur med disse produktene skal man kun variere med andre VLCD produkter etter mengdeanvisning på pakken.

Du kan altså fint kombinere Nutrilett Supper og Nutrilett Shakes i en slik diett. Grunnen til dette er at på en VLCD kur vil det skje fysiologiske prosesser i kroppen din som gjør det enklere for deg å følge kuren. Du vil blant annet etter noen dager på en slik kur oppleve mindre sultfølelse. Dersom du øker kalori inntaket ved å bruke barer i tillegg vil disse prosessene opphøre og det vil være vanskeligere å fullføre kuren.

Nutrilett Shakes og Nutrilett Supper er såkalte VLCD produkter – Very Low Calorie Diet. Dersom man går på en kur med disse produktene skal man kun variere med andre VLCD produkter etter mengdeanvisning på pakken.

Grunnen til dette er at på en VLCD kur vil det skje fysiologiske prosesser i kroppen din som gjør det enklere for deg å følge kuren. Du vil blant annet etter noen dager på en slik kur oppleve mindre sultfølelse. En slik kur skal man derfor også forsette med i helgen dersom du ønsker å gjennomføre en diett på 1-3 uker.

Nutrilett sine VLCD-produkter skal ikke brukes dersom man ammer eller er gravid. Dersom du er gravid eller ammer, kan du kun spise Nutrilett sine måltidserstattere og snackbarer.

Det er nettopp dette en vektreduksjon på lang sikt bør handle om, nemlig det å forandre livsstil, levemåte og matvaner, med det mål for øye at dette er noe man skal fortsette med resten av livet. Å gjøre små endringer i vanene sine, for eksempel mer fysisk aktivitet og bedre mat med mindre fett og mer fiber (i form av grønnsaker og frukt) på en måte som man trives med. Dette gir kanskje ikke noen rask og dramatisk vektreduksjon, men sjansen for at man skal kunne beholde den nye, lavere vekten øker, sammenlignet med en tilfeldig slankekur.