VLCD- endringer

27. oktober 2022 trer en ny EU-forordning i kraft som regulerer innholdet i alle VLCD-produkter. Vi overholder nå denne forskriften for våre produkter. Alle Nutriletts VLCD-produkter har fått nye oppskrifter og inneholder nå blant annet mer protein, mer Omega-3 og Omega-6. I tillegg inneholder produktene betydelig mindre sukker og fruktose men er like god som før!*

En annen nyhet er at du kan nå bruke produktene i opptil 8 uker (tidligere i opptil 3 uker).
Alle VLCD-smoothiene vil beholde samme størrelse (330 ml), mens alle shaker vil få nye pakningsstørrelser, 20-pakninger og/eller 10-pakninger. Suppene finnes i 10-pakninger og 5-pakninger.

I løpet av en mellomperiode vil det være både eksisterende og nye produkter her i nettbutikken.

*Etter at vi oppdaterte produktene, testet vi dem på forbrukere, for å sikre at de smaker like godt eller bedre sammenlignet med tidligere.

Spørsmål og svar


Hvorfor har dere endret på VLCD-produktene deres?
Vi har oppdatert alle våre VLCD-produkter på grunn av ny lovgivning.

Alle VLCD-produkter på markedet er underlagt regelverk som for eksempel bestemmer hva disse produktene kan inneholde, i hvilken mengde, hvordan de skal merkes osv. I oktober 2022 trer en ny EU-forskrift i kraft og den stiller spesielle krav for hvordan VLCD-produkter skal være sammensatte. Dette er oversatt og innlemmet i den norske forskriften: «Forskrift om næringsmidler til særskilte grupper». Vi har nå oppdatert produktene våre slik at de overholder regelverket.

Nutriletts øvrige produkter, måltidserstatninger i form av barer og RTD, har samme innhold som før.

Hvilke produkter har dere endret på?
Vi har oppdatert formuleringen på alle produkter som er merket med VLCD (Very Low Calorie Diet). Det er shakes, supper og drikkeklare smoothier (RTDs).

Hva er forskjellen nå sammenlignet med tidligere?
Nå inneholder produktene:

  • Mer protein per daglig dose
  • Flere fettsyrer per daglig dose (Omega-3 og Omega-6)
  • Mer energi per daglig dose (600-800 kcal)
  • Mindre sukker/fruktose (halvert)
  • Mer kakao og fruktpulver i de ulike shakeproduktene for en bedre smak

Du kan nå bruke produktene i opptil 8 uker (tidligere i opptil 3 uker).

Er det forskjell på smak på produktene nå sammenlignet med tidligere?
Etter at vi oppdaterte produktene, testet vi dem på forbrukere, for å sikre at de smaker like godt eller bedre sammenlignet med tidligere.

Hvorfor bør alle ta 5 porsjoner per dag? Tidligere tok menn 6 porsjoner per dag.
Når det kommer til antall porsjoner per dag, anbefales det nå 5 poser per dag for både kvinner og menn.

Med omformuleringen av produktene etter den nye lovgivningen er antall kcal per dag begrenset til maksimalt 800 kcal. Dermed er det ikke lenger plass til flere porsjoner per dag.

Tar det lengre tid å gå ned i vekt nå som produktene inneholder flere kalorier og mer fett?
Nutriletts VLCD-produkter er klassifisert som «komplett kosttilskudd for vektkontroll med svært lavt energiinnhold» og er kun beregnet på friske overvektige eller svært overvektige voksne som ønsker en vektreduksjon. Det er ikke mulig å si noe om hvor fort eller hvor mye en person kan gå ned i vekt, det er veldig individuelt.

Hva gjør jeg med mine «gamle» Nutrilett-produkter? Kan de kombineres med de som er tilpasset det nye lovverket?
Ja, det er mulig å kombinere de forskjellige VLCD-produktene med hverandre.

Hvorfor har antall porsjoner per pakke for shakes og noen supper endret seg?
Alle VLCD-produkter på markedet er underlagt regelverk som for eksempel bestemmer hva disse produktene kan inneholde, i hvilken mengde, hvordan de skal merkes osv. I oktober 2022 trer en ny EU-forskrift i kraft og den stiller spesielle krav for hvordan VLCD-produkter må være sammensatt. Dette er oversatt og innlemmet i den norske forskriften: «Forskrift om næringsmidler til særskilte grupper». Vi har nå oppdatert produktene våre slik at de overholder regelverket.

Siden det nå er mer innhold i hver shake eller suppe, har vi endret antall porsjoner i emballasjen slik at emballasjen ikke blir for stor og tar for mye plass i butikkhyllene. Dette er en forespørsel fra handelen.

Hvorfor har noen av VLCD-produktene blitt dyrere nå?
VLCD-produkter inneholder nå blant annet mer protein, mer Omega 3 & Omega 6. Dette gjør produktets innhold dyrere. Samtidig har verdensmarkedssituasjonen endret seg mye i løpet av dette året. Så å si alt vi kjøper i dagligvarebutikker og andre butikker har blitt mye dyrere. Det går også ut over Nutrilett at det er vanskeligere å få tak i ingredienser, emballasje osv. samtidig som råvarer, transport, energi og lignende har økt mye i kostnader.

VLCD-produkter

Få 15% rabatt
ved å melde deg på vårt nyhetsbrev