Sursild
28 October 2022
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Sursild er en viktig tradisjon for mange til jul – og kanskje ellers i året også! Så hvorfor ikke lage det selv? Her finner du en god oppskrift på klassikeren sursild som holder til 8 porsjoner. Hver porsjon har kun 55 kalorier og det tar ca 3-5 timer inkludert utvanning og koking. Sett din egen vri på den eller følg oppskriften til punkt og prikke! Mums blir det uansett.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Prøv også vår påskequiz!
Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 55.1
Ingredienser:
- 1 pakke spekesild, 150 g
- 1 rødløk
- 1 gulrot
- 1 dl eddik, 7%
- 1 ss sukker
- 1 ts hele pepperkorn
- 2 stk laurbærblad
- Litt gressløk
Slik gjør du:
- Legg silden i vann, les på pakken, om nødvendig
- Kok opp vann og sukker. Tilsett eddik og la blandingen avkjøles helt. Tilsett pepper og laurbærblad
- Skiv rødløk og gulrot, samt hakk gressløken
- Bland løk, sild, gulrot og gressløk i en ren bolle/beholder, helst med lokk slik at det blir helt tett. Hell over eddik-blandingen
- Sett i kjøleskapet minst 1 døgn før servering
Per porsjon
Kalorier :
55.1
Fiber (g) :
0.5
Proteiner (g) :
3.3
Fett (g) :
3
Karbohydrater (g) :
3.5
Sukker (g) :
2.5
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)