sursild

Sursild

Sursild er en viktig tradisjon for mange til jul – og kanskje ellers i året også! Så hvorfor ikke lage det selv? Her finner du en god oppskrift på klassikeren sursild som holder til 8 porsjoner. Hver porsjon har kun 55 kalorier og det tar ca 3-5 timer inkludert utvanning og koking. Sett din egen vri på den eller følg oppskriften til punkt og prikke! Mums blir det uansett.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 8
Tilberedelsestid: 00:15:00
Kalorier: 55.1

Ingredienser:

  • 1 pakke spekesild, 150 g
  • 1 rødløk
  • 1 gulrot
  • 1 dl eddik, 7%
  • 1 ss sukker
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 2 stk laurbærblad
  • Litt gressløk

Slik gjør du:

  1. Legg silden i vann, les på pakken, om nødvendig
  2. Kok opp vann og sukker. Tilsett eddik og la blandingen avkjøles helt. Tilsett pepper og laurbærblad
  3. Skiv rødløk og gulrot, samt hakk gressløken
  4. Bland løk, sild, gulrot og gressløk i en ren bolle/beholder, helst med lokk slik at det blir helt tett. Hell over eddik-blandingen
  5. Sett i kjøleskapet minst 1 døgn før servering

Per porsjon

Kalorier :
55.1
Fiber (g) :
0.5
Proteiner (g) :
3.3
Fett (g) :
3
Karbohydrater (g) :
3.5
Sukker (g) :
2.5

Bestselgere: