Pinnekjøtt
28 October 2022
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Pinnekjøtt er en stor favoritt hos mange til julemiddagen, eller til julebord og i romjulen. Her har vi en oppskrift på pinnekjøtt med asiatisk vri, som passer for deg som vil prøve noe nytt! Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar kun 4 timer å lage. Perfekt om du har resten som du ønsker å spise opp! Husk at du må forberede kjøttet en dag før du skal servere retten. Mums for hele familien!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 04:00:00
Kalorier: 729.3
Ingredienser:
- 300 g røkt pinnekjøtt
- 12 steam buns
- 150 g rødkål eller rødkålsalat
- 1 gulrot
- 50 g agurk
- 0,5 dl teriyaki saus
- 20 g sriracha
- Koriander til topping
Slik gjør du:
- Legg kjøttet i vann, følg instruksjonene på pakken. 12 eller 24 timer
- Legg to lag med bjørkepinner, eller bruk en form for rist, i bunnen av en stor kjele. Fyll vann så det nesten dekker pinnene/risten. Legg kjøttet på. Damp kjøttet under lokk i 3-4 timer, til kjøttet løsner fra beinet
- Strimle gulrot, agurk og eventuelt rødkål
- Varm steam buns etter instruksjonene på pakken
- Skiv eller riv kjøttet i mindre biter
- Server kjøttet med steam buns, grønnsaker, teriyaki saus og sriracha saus. Topp med koriander
Per porsjon
Kalorier :
729.3
Fiber (g) :
3.4
Proteiner (g) :
31.8
Fett (g) :
30.5
Karbohydrater (g) :
84.1
Sukker (g) :
15.9
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)