pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en stor favoritt hos mange til julemiddagen, eller til julebord og i romjulen. Her har vi en oppskrift på pinnekjøtt med asiatisk vri, som passer for deg som vil prøve noe nytt! Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar kun 4 timer å lage. Perfekt om du har resten som du ønsker å spise opp! Husk at du må forberede kjøttet en dag før du skal servere retten. Mums for hele familien!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 04:00:00
Kalorier: 729.3

Ingredienser:

  • 300 g røkt pinnekjøtt
  • 12 steam buns
  • 150 g rødkål eller rødkålsalat
  • 1 gulrot
  • 50 g agurk
  • 0,5 dl teriyaki saus
  • 20 g sriracha
  • Koriander til topping

Slik gjør du:

  1. Legg kjøttet i vann, følg instruksjonene på pakken. 12 eller 24 timer
  2. Legg to lag med bjørkepinner, eller bruk en form for rist, i bunnen av en stor kjele. Fyll vann så det nesten dekker pinnene/risten. Legg kjøttet på. Damp kjøttet under lokk i 3-4 timer, til kjøttet løsner fra beinet
  3. Strimle gulrot, agurk og eventuelt rødkål
  4. Varm steam buns etter instruksjonene på pakken
  5. Skiv eller riv kjøttet i mindre biter
  6. Server kjøttet med steam buns, grønnsaker, teriyaki saus og sriracha saus. Topp med koriander

Per porsjon

Kalorier :
729.3
Fiber (g) :
3.4
Proteiner (g) :
31.8
Fett (g) :
30.5
Karbohydrater (g) :
84.1
Sukker (g) :
15.9

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: