lutefisk

Lutefisk

Til jul finnes det mange tradisjoner på hva man spiser på julaften, og lutefisk er for mange hovedretten som serveres. Her finner du en kjempe enkel og god oppskrift på lutefisk med mandelpoteter og ertepurè som holder til 2 porsjoner. Hver porsjon inneholder kun 400 kalorier og tar ca 1,5 time å lage. Velbekomme!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 00:30:00
Kalorier: 409.7

Ingredienser:

  • 800 g lutefisk, skrei
  • 1 ts salt
  • 350 g mandelpoteter
  • 200 g grønne erter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • ½ sitron
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del fisken i to like deler. Legg i en ildfastform og strø på salt. Dekk til med aluminiumsfolie og la det stå i 1 time
  2. Kjør erter, hvitløk, grønnsaksbuljong og saft fra sitronen i en mikser til du har en glatt konsistens. Tilsett eventuelt mer grønnsaksbuljong for løsere konsistent og smak til med salt og pepper
  3. Sett ovnen på 225 grader. Når fisken har stått en time, sett den inn med aluminiumsfolien i nedre del av ovnen ca 30 minutter. Til fisken begynner å flake seg
  4. Kok potetene i 6-10 minutter, avhengig av størrelse. Dra kjelen til siden og la dem stå i det varme vannet i ytterligere 5-10 minutter, til de er gjennomkokte
  5. Server fisken med ertepurè og poteter

Per porsjon

Kalorier:
409.7
Fiber (g) :
8.8
Proteiner (g) :
53.7
Fett (g) :
2.9
Karbohydrater (g) :
39.7
Sukker (g) :
10.3

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: