lammeribbe

Lammeribbe

Ønsker du å prøve en ny vri på ribbe og lam til julemiddagen? Da kan du prøve denne enkle oppskriften på lammeribbe. En god kombinasjon av de to tingene vi ofte assosierer med julemiddagen. Oppskriften holder til 2 porsjoner og tar kun 2,5 time å lage. Lammeribben serveres med en rotmos – og her kan du selvsagt tilføye alle dine favoritt-juletilbehør!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 2
Tilberedelsestid: 02:00:00
Kalorier: 952

Ingredienser:

  • 500g lammeribbe
  • 1 gulrot
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ts olivenolje
  • 1 ts salt
  • Salt og pepper

Rotmos:

  • 250g kålrot
  • 250g potet
  • 2 gulrøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ss lettmargarin, 40%

Slik gjør du:

  1. Grovhakk gulrot, rødløk og ett hvitløksfedd. Legg i en stor kjele og fyll med vann. Tilsett 2 ts salt. Kok opp vannet og legg kjøttet i kjelen
  2. La småkoke under lokk i 45 minutter-1 time, til kjøttet begynner å løsne fra beinet
  3. Sett ovnen på 150 grader varmluft med grillfunksjon
  4. Gni det kokte kjøttet inn med 1 presset hvitløksfedd, olivenoøje, samt salt og pepper. Legg i en ildfastform og sett midt i ovnen i 1 time
  5. Skrell og tærn kåltor, potet og gulrøttene. Legg i en kjele og kok 10 minutter. Hell av vannet, men spar det til senere
  6. Tilsett margarin og salt. Mos med en potetmoser og tilsett litt av vannet om gangen, til du har ønsket konsistens
  7. Ta ut kjøttet og del i to like deler. Server med rotmosen

Per porsjon

Kalorier :
951.8
Fiber (g) :
7.2
Proteiner (g) :
32.8
Fett (g) :
77.2
Karbohydrater (g) :
32.6
Sukker (g) :
14

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: