En lavkaloridiett inneholder mye grønnsaker. Foto.

Gå ned i vekt med lavkaloridiett 

Vektnedgang handler hovedsakelig om forholdet mellom hvor mange kalorier vi spiser, og hvor mange kalorier vi forbrenner. En av de beste diettene for å gå ned i vekt er derfor en såkalt lavkaloridiett. Det er en svært effektiv metode for å redusere vekten, og som ofte gir raske resultater.

Et raskt vekttap øker motivasjonen til å fortsette med nye, sunne vaner. En lavkaloridiett bør imidlertid ikke vare lenger enn fire til seksten uker, men kan være en praktisk måte å kickstarte et vekttap. På nutrilett.no gir vi deg gode råd for hvordan du kan gjennomføre denne dietten på en trygg og effektiv måte! 

 

Små forandringer gir store resultater!

 

Ved å bytte ut de kaloririke matvarene med kalorifattige alternativer, kan du enkelt redusere energiinnholdet i kostholdet ditt. For vet du egentlig hvor mange kalorier det finnes i de matvarene du spiser til vanlig? Hvor mange kalorier inneholder egentlig et eple? Eller en biff eller et kyllingbryst? Vi må jo heller ikke glemme drikken, som faktisk bidrar til masse unødvendige kalorier – særlig hvis man drikker juice eller brus med sukker. Visste du for eksempel at en kopp svart kaffe kun inneholder 1 kalori, mens en enkel kaffe latte med helmelk inneholder hele 58 kalorier? I vår kaloritabell får du en praktisk oversikt over kaloriene i mange kjente matvarer, slik at du kan ta bedre valg for å begrense kaloriene i kostholdet ditt. Med små forandringer i hverdagen kan du nemlig oppnå store resultater! 

 

 

Kjempegod lavkalorimat med smoothie og lasagne

 

For deg som vil prøve nye og spennende oppskrifter med lavkalorimat, gir vi deg mange gode forslag på nettsidene våre. Her får du inspirasjon til å sette opp en lavkalori-ukemeny, med retter som smaker kjempegodt. Hvorfor ikke bytte ut den tunge kjøttmiddagen med for eksempel hjemmelagde veggie rolls? Her sparer du masse kalorier, og får i tillegg herlige, næringsrike grønnsaker med på kjøpet! Eller hva med å bytte ut den tradisjonelle lasagnen med en vegetarlasagne som kun inneholder 255 kalorier per porsjon! Frokosten med stekt egg og bacon kan du bytte ut med en frisk og næringsrik smoothie med frukt og grønnsaker. Det går raskt å lage, smaker kjempegodt og er fullstappet med vitaminer, mineraler og antioksidanter. 

 

Anbefalt daglig kaloriinntak

 

Kvinner anbefales et daglig kaloriinntak på omtrent 2000 kalorier, mens menn anbefales omtrent 2500 kalorier. Det er viktig å huske at dette er gjennomsnittsverdier. Med en lavkaloridiett er målet å innta færre kalorier enn dette, der kaloriinntaket ligger mellom 800 og 1500 kalorier om dagen. Men selv om du kutter ned på kaloriene, er det viktig at du likevel får i deg tilstrekkelig med næringsstoffer. Sørg derfor for at du spiser kvalitetsmat som gir deg de næringsstoffene du trenger, som nødvendige mineraler og vitaminer. En lavkaloridiett bør heller ikke vare for lenge, og i maksimum seksten uker.  

 

Hvem bør ikke følge en lavkaloridiett?

 

Selv om dietter med lavt kaloriinnhold kan være en kjempefin måte å kickstarte en ny og sunnere livsstil, anbefales den ikke for alle. Barn og unge trenger masse næring for sunn og god vekst, det samme gjør også gravide og ammende. En diett med begrenset kaloriinnhold kan medføre utilstrekkelig næring, og anbefales derfor ikke til disse personene. Eldre og de med underliggende sykdommer bør heller ikke følge en lavkaloridiett, det samme gjelder også for deg som trener mye. Ved hard trening trenger kroppen mer energi for å kompensere for den fysiske aktiviteten, og du bør derfor ikke kutte ned på kaloriinntaket. Snakk med legen din hvis du er i tvil om en lavkaloridiett er det riktige valget for deg. 

Lær mer om vektnedgang:

Bestselgere: