ned i vekt med nutrilett

Beate gikk ned i vekt med Nutrilett

Det kan være både vanskelig og slitsomt å skulle gå ned i vekt, men Beate kom seg gjennom. Her er hennes historie om hvordan hun beholdt motivasjonen og viljestyrken i prosessen med å gå ned 7 kilo på Nutrilett VLCD diett.

Hva er Nutrilett VLCD shake og hva brukes det til? 

Vektnedgang med kaloriunderskudd

Nutrilett VLCD shake diett gir deg en kickstart på vektnedgangen, og kan være til stor hjelp for dem som virkelig trenger det.

  • Denne kuren er ment for dem som har en BMI på 30 eller mer, og som trenger å gå drastisk ned i vekt, sier Marie Brochmann Myers, ernæringsfysiolog hos Nutrilett.

En livsstilsendring må til, og det kan være utrolig utfordrende, samtidig som det krever tålmodighet. Sammen med fastlegen din eller en ernæringsfysiolog kan du finne ut av om du skal starte på en ni dager, to- eller tre ukers diett, alt etter hva som passer deg og din livsstil.

Se våre diettpakker her 

Kroppen har bruk for en viss mengde kalorier hver dag for å fungere optimalt, og på en VLCD-kur vil du få i deg mindre enn dette. Personene som er ment for å gå på en slik diett, vil det ikke være helseskadelig over den korte diettperioder. Har du derimot et veldig lavt kaloriinntak over tid, vil det tære på både skjelettet og musklene.

  • Med denne dietten vil kroppen ligge i et energi-underskudd. Poenget er å «kickstarte» en vektnedgang der du blir motivert av vekttapet og fortsetter livstilsendringen etter diett, sier Marie.

Niklas gikk ned i vekt med Nutrilett shakes 

Ned i vekt på tre uker

Etter åtte år med mye prøving og feiling, startet hun i starten av 2020 på en Nutrilett VLCD-kur – og den gikk hun på i tre uker. På disse tre ukene gikk Beate ned hele syv kilo, men reisen ender ikke her.

  • Jeg så meg selv i speilet og klagde til mannen min over hvordan jeg følte meg. Da sa han at jeg enten måtte gjøre noe med det, eller slutte å klage over det. Jeg gikk for det første alternativet, forteller Beate.

Hun fikk et nyhetsbrev i mailboksen, og etter dette klikket hun hjem Nutrilett 3 ukers diett og to uker senere var hun i gang.

Gå ned i vekt på en forsvarlig måte

Forskjellen nå var at Beate satt seg et mål om å gå ned i vekt på en riktig og forsvarlig måte, samtidig som hun ikke ville miste motivasjonen på veien.

Fire raske fakta om VLCD 

Etter å ha gått i tre uker med opptil 800 kalorier per dag er det viktig at man ikke blir redd for å spise ordentlig mat. Kaloriunderskuddet skal man fortsette med, og så lenge du holder deg i underskudd vil du ikke gå opp i vekt ifølge Marie. Heller tvert i mot.

  • En VLCD-kur fra Nutrilett vil hjelpe deg med å komme godt i gang, men vil alene ikke føre til en kostholdsendring på sikt. Før du starter er det særlig viktig å ha en plan på hvordan du skal fortsette etter du er ferdig med shakes og supper. Det finne ikke èn fasitm og alt funker ikke for alle, fortsetter Marie.

Ukentlig måltidsplan for kvinner – de tre fasene etter endt VLCD-kur 

Hva skjer etter endt diett?

Etter dietten har Beate satt seg ned sammen med en ernæringsfysiolog som har satt sammen en kostholdsplan for henne, noe som gjør fortsettelsen på livsstilsendringen mye lettere. Her er hennes behov og mål ivaretatt.

  • Jeg loggfører alt jeg spiser for å bli mer kjent med hvor mye mat jeg spiser. Da får jeg et bevisst forhold til kalorier, fett, karbohydrater og proteiner, forteller Beate.

Ved å ta én dag av gangen og spise mat du liker, samt oppfølging månedsvis fra ernæringsfysiologen, tror Beate at hun kan nå målet sitt på enda 10 kilo vektnedgang.

  • Du må sette deg delmål og ta én dag av gangen. Vær stolt av deg selv hver gang du skal krysse av én dag til på VLCD-kuren, fortsetter hun.

Beate forteller at man ikke bær fokusere på det man må slutte med, men heller hvor man skal. Man trenger ikke nødvendigvis slutte å gå på café – kjøp deg en kaffe og nyt den – ikke fokuser på det du ikke bør få i deg, sier hun.

Les om Ida sin vektnedgangsreise her 

Vær tålmodig

Til slutt er det veldig viktig å huske på at det mest sannsynlig har tatt mange år og gå opp de kiloene du ønsker å ta av, vær derfor tålmodig når det gjelder vektnedgangen. Ikke forvent at alle årene med vektøkning kan reverseres på 1-2-3.

Alle kropper reagerer forskjellig på vektnedgang, og for noen kan mange kilo bli borte i starten – hos andre forsvinner det kanskje litt etter litt. Prosessen er kompleks, og involverer flere faktorer som blant annet søvn og stress i tillegg.

Fysisk aktivitet er også en stor del av vektnedgang og livsstilsendring, og etter endt VLCD-kur kan man trappe opp aktivitetsnivået.

  • Ikke ha ambisjon om lange treningsøkter i starten – timinutters-intervaller holder. Ta trappa, gå til jobben, ta en tur mens du henter kaffe, ha alltid et par joggesko i veska og ta på deg tøy som er lett å bevege seg i, avslutter Marie.

Nutriletts VLCD shakes er beregnet for overvektige personer uten helseproblemer, og bør derfor ikke brukes som næringskilde for barn, ungdommer, eldre, gravide eller ammende. Heller ikke av personer med hjerte- og karsykdommer eller andre lidelser da et lavt energiinntak er ufordelaktig. Husk at du må drikke rikelig med væske.

Bestselgere: