Sunn oppskrift på sushi med blomkålris

Sunn oppskrift: Sushi med blomkålris

Flere nordmenn har fått sansen for denne japanske retten, som også er veldig sunn. Dette er en sunn oppskrift på sushi med mango, gulrøtter og agurk. Lavkalori-oppskrift, rik på fiber!

Oppskriften er for 2 porsjoner og er under 600 kalorier!

Se også: Oppskrift på ovnsbakt teriyakilaks

Porsjoner: 2
Kalorier: 508

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhodet
  • 50 gram kremost (Philadelphia Classic)
  • 2 ss riseddik
  • 150 gram røkt laks
  • 1/2 stk moden mango
  • 1 stk gulrot
  • 100 gram agurk
  • 1 stk avokado
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss Sambal Oelek

Slik gjør du:

  1. Fin riv blomkålen i en food prosessor.
  2. Kok opp saltet vann og legg i den rivne blomkålen noen sekunder.
  3. Hell av i et dørslag.
  4. La det renne av og hvile ordentlig. Det tar ca 20-30 minutter.
  5. Bland deretter blomkålen med kremost og riseddik.
  6. Eventuelt toppet med sesamfrø.
  7. Skjær laksen, mango, gulrøtter, agurk og avokado i tynne skiver.
  8. Ett tips er å lage sushien i isbit-former
  9. Kle isbit-formen med gladpack, slik at du enklere får ut bitene.
  10. Utenom dette kan du forme bitene akkurat slik du ønsker, både i størrelse og fasong.
  11. Toppes med: laks, mango, gulrøtter, agurk, avokado og soyasaus.