• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
sunn oppskrift på dumplings

Sunne dumplings

Bli inspirert av det asiatiske kjøkkenet med denne oppskriften på dumplings. Oppskriften holder til 2 porsjoner, hvor èn porsjon inneholder 600 kalorier. Hver porsjon består av 8 dumplings.

Se også: Oppskrift på sushi med blomkålris

Ingredienser:

  • 4 dl hvetemel
  • 1,75 dl vann
  • 175 g kyllingkjøttdeig
  • 5 stilker vårløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • ½ stk chili
  • 2 ts kinesisk soya
  • 30 g ingefær
  • Salt og pepper
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss kinesisk soya
  • 2-3 ts hoisin-saus
  • 1,5 ts riseddik
  • 1 ts Samba Oelek
  • 1 ts sesamfrø

Se også: Oppskrift på bibimbap

Slik gjør du:

  • Bland kyllingkjøttdeig, finhakket vårløk, presset hvitløk, finhakket chili, soya, revet ingefær, salt og pepper.
  • Sett i kjøleskapet
  • Kok vann. Bland vann og mel i en food prosessor. Deigen skal bli smidig og blank, så bland i minimum 10 minutter.
  • Det finnes mange måter å lage dumplings på, men en rask måte er å kjevle ut deigen og skjære ut firkanter eller sirkler med et glass.
  • Når du har 16 biter, fordel kyllingen utover hver bit. Lukk deretter dumplingen, en enkel måte er å brette den ene siden over og deretter presse kantene med en gaffel.
  • Sett de som er ferdige under et fuktig håndkle mens du gjør ferdig de andre, slik at de ikke tørker.
  • Varm 1 ss olje i en panne på middels varme. Stek dumplingen til den har fått en gylden farge på den ene siden. Tilsett deretter 1 dl vann og sett på lokk. La de koke ferdig på lav varme i 5 minutter.
  • I mellomtiden lager du sausen. Bland soya, hoisin-saus, riseddik, sambal oelek og sesamfrø.
  • Server med saus og gjerne spisepinner.

Se også: Oppskrift på sashimi med syltet ingefær

Per porsjon:

  • Kalorier: 600
  • Fiber (g): 5
  • Protein (g): 29
  • Fett (g): 14
  • Karbohydrater (g): 96
  • Sukker (g): 4

I samarbeid med Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGG INN eller BLI MEDLEM