• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
sunn oppskrift på dumplings

Bli inspirert av det asiatiske kjøkkenet med denne oppskriften på dumplings. Oppskriften holder til 2 porsjoner, hvor èn porsjon inneholder 600 kalorier. Hver porsjon består av 8 dumplings.

Se også: Oppskrift på sushi med blomkålris

  • Porsjoner 2
  • Tilberedelsestid
  • Kalorier 600

Ingredienser:

  • 4 dl hvetemel
  • 1,75 dl vann
  • 175 g kyllingkjøttdeig
  • 5 stilker vårløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • ½ stk chili
  • 2 ts kinesisk soya
  • 30 g ingefær
  • Salt og pepper
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss kinesisk soya
  • 2-3 ts hoisin-saus
  • 1,5 ts riseddik
  • 1 ts Samba Oelek
  • 1 ts sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Bland kyllingkjøttdeig, finhakket vårløk, presset hvitløk, finhakket chili, soya, revet ingefær, salt og pepper.
  2. Sett i kjøleskapet
  3. Kok vann. Bland vann og mel i en food prosessor. Deigen skal bli smidig og blank, så bland i minimum 10 minutter.
  4. Det finnes mange måter å lage dumplings på, men en rask måte er å kjevle ut deigen og skjære ut firkanter eller sirkler med et glass.
  5. Når du har 16 biter, fordel kyllingen utover hver bit. Lukk deretter dumplingen, en enkel måte er å brette den ene siden over og deretter presse kantene med en gaffel.
  6. Sett de som er ferdige under et fuktig håndkle mens du gjør ferdig de andre, slik at de ikke tørker.
  7. Varm 1 ss olje i en panne på middels varme. Stek dumplingen til den har fått en gylden farge på den ene siden. Tilsett deretter 1 dl vann og sett på lokk. La de koke ferdig på lav varme i 5 minutter.
  8. I mellomtiden lager du sausen. Bland soya, hoisin-saus, riseddik, sambal oelek og sesamfrø.
  9. Server med saus og gjerne spisepinner.

Se også: Oppskrift på sashimi med syltet ingefær

Per porsjon:

  • Kalorier: 600
  • Fiber (g): 5
  • Protein (g): 29
  • Fett (g): 14
  • Karbohydrater (g): 96
  • Sukker (g): 4

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på bibimbap

Relaterte blogginnlegg