• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
sunn oppskrift på teriakylaks

En sunn oppskrift fra det koreanske kjøkkenet – ovnsbakt teriyakilaks med sweet chili, soya og koriander. Oppskrift for 2 porsjoner og inneholder kun 600 kalorier.

Se også: Asiatisk torsk med chili og ingefær

  • Porsjoner 2
  • Tilberedelsestid
  • Kalorier 600

Ingredienser:

  • 300 gram fersk laks
  • 1 ss sweet chili saus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts hvitløkspure
  • 5 gram chili
  • ½ ss sitronjuice 100 %
  • 5 gram koriander
  • 1 dl ukokt quinoa
  • 50 gram edamamebønner
  • 2 ts sesamolje
  • Salt og pepper
  • 2 stk reddik
  • ½ løk
  • ½ lime

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader.

Marinade:

  1. Bland sweet chili saus, soyasaus, hvitløkspure, hakket chili og sitronjuice.

Laks:

  1. Ta halvparten av marinaden og smør på laksen.
  2. Sett laksen inn i ovnen i 20-25 minutter.

Quinoa:

  1. Kok quinoa etter instruks på pakken. La hvile.
  2. Bland quinoa med sesamolje, skivet reddik, bønner, hakket løk og presset lime.
  3. Smak til med salt og pepper.

  1. Ta laksen ut av ovnen. Topp med fersk koriander og server med quinoasalaten og resten av marinaden.

Se også: Oppskrift på BBQ reker

Per porsjon:

  • Kalorier: 600,4
  • Fiber (g): 5
  • Proteiner (g): 39,1
  • Fett (g): 32,6
  • Karbohydrater (g): 36,5
  • Sukker (g): 6,6

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på sashimi med syltet ingefær

Relaterte blogginnlegg