• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Close
treningstips til de som ikke har tid til å trene

Vi vet alle dette: For å gå ned i vekt må man spise mindre kalorier og bruke flere. Det betyr i prinsippet å spise mindre og trene mer. Det er ikke lett å spise mindre kalorier – det krever innsats og vilje for den som begir seg ut på det. Og når det gjelder trening krever den et ekstra sett med viljesstyrke og ikke minst tid.

Når det gjelder trening krever den et ekstra sett med viljesstyrke og ikke minst tid. Hvem har vel ikke med god overbevisning bestemt seg for at NÅ skal jeg komme i gang med trening, for så å senere utsette og utsette fordi tiden rett og slett ikke strekker til? Har man ikke tid har man også en god nok grunn til å ikke trene! Dette er starten på en ond sirkel som det er vanskelig å komme seg ut av.

Men frykt ikke! Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg å komme i gang – selv om du egentlig ikke har tid..

1. Unn deg selv en god start. Strekk armene mot taket og tenk positive tanker om en aktiv dag. Det gjør noe med den mentale innstillingen din resten av dagen!

2. Gå av bussen én eller flere stopp før du er fremme. Parker bilen oftere og ta heller sykkelen eller gå. Det tar faktisk sjelden lengre tid – med mindre du skal flere mil, selvfølgelig.

3. Spenn og slipp magemusklene 2-3 minutter 3 ganger hver dag. Dette kan du gjøre både sittende og stående, om du sitter i telefonen eller lager middag.

4. Gjør det til en vane å ta to eller tre trinn av gangen hver gang du skal opp en trapp.

5. Avslutt alltid arbeidsdagen med å strekke deg mot taket, sirkulere hodet litt fra side til side og gjøre rotasjoner med overkroppen ved å slenge armene fra side til side. Da parkerer du jobb og bekymringer lettere og kroppen kan slappe av.

Nå er du er klar for nest steg – selve treningen – den ekstra innsatsen! Start rolig, ikke tenk at du skal trene av deg 5 kilo den første uka, eller at du skal jogge 10 mil. Om du ikke har trent så mye før er en gåtur på ti minutter fem ganger i uka en god nok start. Sett opp faste dager, og vær streng med å følge planen. 10 minutter har alle tid til!

7. Nå er du ute av den onde sirkelen og inne i en god enJ En god start med små grep i løpet av dagen får kroppen i gang, og en fast gåtur 5 ganger i uka så har du jo satt i gang med et treningsprogram uten at du har tenkt over det! Øk tiden på turene til en halv time etter 1-2 uker – en halv time er da heller ikke mye tid av de 8 timene man har til rådighet etter jobb.

8. Så gjelder det å ikke falle ut av den gode sirkelen og tilbake inn i en dårlig en. Sett opp huskelapper til deg selv som du ser i løpet av dagen, og lag gjerne en plan for gåturer for hele måneden. Etter at du fulgt dette programmet i en måned, kan det til og med være på tide å øke innsatsen. Sjekk ut enkle trenginstips her (link til treningsprogram på hjemmesiden) og sett i gang med disse om du føler deg klar for det. Hvis ikke, hold deg til gåturene – det viktigste er at du holder deg i aktivitet!

Relaterte blogginnlegg