treningstips til de som ikke har tid til å trene

Treningstips til de som egentlig ikke har tid til å trene!

Vi vet alle dette: For å gå ned i vekt må man spise mindre kalorier og bruke flere. Det betyr i prinsippet å spise mindre og trene mer. Det er ikke lett å spise mindre kalorier – det krever innsats og vilje for den som begir seg ut på det.

Når det kommer til trening krever den et ekstra sett med viljesstyrke og ikke minst tid. Hvem har vel ikke med god overbevisning bestemt seg for at NÅ skal jeg komme i gang med trening, for så å senere utsette og utsette fordi tiden rett og slett ikke strekker til? Har man ikke tid har man også en god nok grunn til å ikke trene! Dette er starten på en ond sirkel som det er vanskelig å komme seg ut av.

Men frykt ikke! Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg å komme i gang – selv om du egentlig ikke har tid.

1. Unn deg selv en god start

Strekk armene mot taket og tenk positive tanker om en aktiv dag. Det gjør noe med den mentale innstillingen din resten av dagen!

2. Gå av bussen ett stopp før

Gå av bussen én eller flere stopp før du er fremme. Parker bilen oftere og ta heller sykkelen eller gå. Det tar faktisk sjelden lengre tid – med mindre du skal flere mil, selvfølgelig.

3. Tren magemusklene daglig

Spenn og slipp magemusklene 2-3 minutter 3 ganger hver dag. Dette kan du gjøre både sittende og stående, om du sitter i telefonen eller lager middag.

4. Tren rumpa i trappa

Gjør det til en vane å ta to eller tre trinn av gangen hver gang du skal opp en trapp.

5. Strekk kroppen

Avslutt alltid arbeidsdagen med å strekke deg mot taket, sirkulere hodet litt fra side til side og gjøre rotasjoner med overkroppen ved å slenge armene fra side til side. Da parkerer du jobb og bekymringer lettere og kroppen kan slappe av.

6. Trening

Nå er du er klar for nest steg – selve treningen – den ekstra innsatsen! Start rolig, ikke tenk at du skal trene av deg 5 kilo den første uka, eller at du skal jogge 10 mil. Om du ikke har trent så mye før, er en gåtur på ti minutter fem ganger i uka en god nok start. Sett opp faste dager, og vær streng med å følge planen. 10 minutter har alle tid til!

7. En god start

Nå er du ute av den onde sirkelen og inne i en god en. En god start med små grep i løpet av dagen får kroppen i gang, og en fast gåtur 5 ganger i uka så har du jo satt i gang med et treningsprogram uten at du har tenkt over det! Øk tiden på turene til en halv time etter 1-2 uker – en halv time er da heller ikke mye tid av de 8 timene man har til rådighet etter jobb.

8. Ikke fall ut

Så gjelder det å ikke falle ut av den gode sirkelen og tilbake inn i en dårlig en. Sett opp huskelapper til deg selv som du ser i løpet av dagen, og lag gjerne en plan for gåturer for hele måneden. Etter at du fulgt dette programmet i en måned, kan det til og med være på tide å øke innsatsen. Sjekk ut enkle treningstips her og sett i gang med disse om du føler deg klar for det. Hvis ikke, hold deg til gåturene – det viktigste er at du holder deg i aktivitet!

Motiver deg selv med et godt treningsutstyr

Ikke gjør treningen mer komplisert enn hva den må være. Gå til innkjøp av et treningsstrikk, en treningsmatte og et hoppetau så garanterer jeg for at du kan lage mange gode treningsøkter. Et treningsstrikk er ypperlig fordi du kan trene hele kroppen, samtidig som at du kan ta det med deg over alt. Begynn økten med et hoppetau som oppvarming og kjenn at pulsen stiger raskt. En treningsmatte er også godt å ha for en optimal treningsøkt med et godt underlag.

Treningsutstyr:

Bestselgere: