• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Oppskrift på en sunn middag, asiatisk torsk med chili og ingefær

Oppskrift på en sunn middag, asiatisk torsk med chili og ingefær

Lyst til å prøve en annen vri på torsken? Denne oppskriften på asiatisk torsk med chili og ingefær vil sette fyr på smaksløkene. Oppskriften holder til 2 porsjoner. Måltidet inneholder lite fett og masse proteiner. Perfekt og mettende middag!

Se også: Oppskrift på bibimbap

Ingredienser:

  • 500 g torsk ryggfilet

Marinade:

  • 1 ss sesamfrø
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 4 ss soyasaus, kinesisk
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ss vann
  • 2 ss Thai Sweet Chili saus

Tilbehør:

  • 40 g Zucchini
  • 25 g edamamebønner
  • 2 stilker vårløk
  • 1 dl hirse
  • 2 dl vann
  • Litt salt

Enkel oppskrift: Sashimi med syltet ingefær

Slik gjør du:

  • Start med marinaden. Rør sammen sesamfrø, presset hvitløk, revet ingefær, chilipulver, soyasaus, sesamolje, vann og sweet chilisaus til en marinade. Del hver fiskebit på midten. legg fisken i marinaden og la det stå i minimum 15 minutter. Sett ovnen på 250 grader.
  • Kok opp hirse med vann. Hell av vannet og tilsett nytt vann, samt litt salt. La det koke under lokk på svak varme i 8 minutter. La det stå på ettervarme til den er ferdig.
  • Legg fisken i en ildfastform, hell over marinaden. Når ovnen er varm setter du fisken i midten av ovnen i 8-10 minutter.
  • Skiv zucchinien og hakk opp vårløk.
  • Server fisken med hirse og det andre tilbehøret. Spis med pinner.

Måltid med lite fett og masse proteiner, høyt innhold av langsomme karbohydrater!

Per porsjon:

  • Kalorier: 547
  • Fiber (g): 5
  • Proteiner (g): 53
  • Fett (g): 17
  • Karbohydrater (g): 46
  • Sukker (g): 10

I samarbeid med Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg