Sunn oppskrift – Ovnsbakt teriyakilaks
13 April 2018
Oppdatert 04 April 2024
Skrevet av:
Linda Strand
En sunn oppskrift fra det koreanske kjøkkenet – ovnsbakt teriyakilaks med sweet chili, soya og koriander. Oppskrift for 2 porsjoner og inneholder kun 600 kalorier.
Se også: Asiatisk torsk med chili og ingefær
Porsjoner: 2
Kalorier: 600
Ingredienser:
- 300 gram fersk laks
- 1 ss sweet chili saus
- 1 ss soyasaus
- 1 ts hvitløkspure
- 5 gram chili
- ½ ss sitronjuice 100 %
- 5 gram koriander
- 1 dl ukokt quinoa
- 50 gram edamamebønner
- 2 ts sesamolje
- Salt og pepper
- 2 stk reddik
- ½ løk
- ½ lime
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 grader.
Marinade:
- Bland sweet chili saus, soyasaus, hvitløkspure, hakket chili og sitronjuice.
Laks:
- Ta halvparten av marinaden og smør på laksen.
- Sett laksen inn i ovnen i 20-25 minutter.
Quinoa:
- Kok quinoa etter instruks på pakken. La hvile.
- Bland quinoa med sesamolje, skivet reddik, bønner, hakket løk og presset lime.
- Smak til med salt og pepper.
- Ta laksen ut av ovnen. Topp med fersk koriander og server med quinoasalaten og resten av marinaden.
Se også: Oppskrift på BBQ reker
Per porsjon:
- Kalorier: 600,4
- Fiber (g): 5
- Proteiner (g): 39,1
- Fett (g): 32,6
- Karbohydrater (g): 36,5
- Sukker (g): 6,6
I samarbeid med Evelina Söderholm
Se også: Oppskrift på sashimi med syltet ingefær
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)