Slik får du flat mage

Å ha en flat mage er for mange en drøm som det kan være vanskelig å oppfylle. Dessuten kan ikke alle få helt flat mage heller, siden mye er genetisk bestemt. Du kan selvsagt få flatere mage ved å spise sunt og trene, sier kostholdsrådgiver Marie Brochmann.

Spis deg til flat mage

Du kan ikke punktslanke bort magen med trening. Det er vektreduksjon som må til. Husk å spise grønnsaker til alle måltider, slik at du spiser deg mett uten å få i deg for mange kalorier. En god start er å dekke halve tallerkenen med grønnsaker. Deretter legger du til proteiner som kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter, bønner eller linser. Proteinene bidrar til at du bevarer muskelmassen, holder oppe forbrenningen og holder deg mett lenger, slik at du ikke får lyst til å spise andre ting mellom måltidene.

Tren deg til flat mage

Styrketrening er bra når du vil ha flatere mage, men det er ikke nok bare å ta situps. Magen er en relativt liten muskelgruppe, og det er når du trener de store muskelgruppene i overkropp, rumpe og lår at du øker forbrenningen mest, faktisk i flere timer etter trening. Men du må selvsagt også styrke magemusklene – det gir deg sterk kjernemuskulatur og god holdning.

Les også: Den beste dietten er den du holder deg til

Pass på at magen har det bra

Kostholdet har stor betydning for hvordan magen ser ut og hvordan den har det. En oppblåst mage er aldri flat.

Slik spiser du for at magen skal ha det bra:

  • Spis små og regelmessige måltider. Store måltider gir mye å fordøye på en gang og kan derfor gi symptomer som magesmerter og oppblåsthet.
  • Spis passelige mengder fiber. For mye eller for lite fiber kan forårsake oppblåst mage og til og med forstoppelse. Husk å drikke rikelig med vann når du spiser fiberrike matvarer.
  • Prøv gode tarmbakterier som probiotika. De er bra for tarmhelsen og gir en bedre bakteriebalanse (sammensetning av bakteriene i mage og tarm). Produktene skal være basert på melkesyrebakterier (syrnet melk, Biola, Cultura, BioQ, Activia, Actimel, yoghurt, ost og surdeigsbrød).

Har du generelle problemer med oppblåsthet, forstoppelse, diaré eller lignende, bør du alltid kontakte legen. Man bør alltid kontrollere kroniske tarmsykdommer før man legger om kostholdet. Store livsstilsendringer skal alltid skje i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.

Konklusjonen er altså at alle kan få flatere mage. Det handler ganske enkelt om å velge riktig kosthold og la musklene få jobbe ordentlig.

Lykke til!

Bestselgere: