• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
vegansk burger

En kjempegod burger, servert med brød – du kan også servere i et salatblad for en lettere variant, eller spise burgeren med en god salat til om du ikke ønsker brød. Oppskriften holder til 6 veganske burgere og er kjempe enkel å lage.

  • Porsjoner 6
  • Tilberedelsestid 00:25:00
  • Kalorier 458,6

Ingredienser:

  • 2 pakker svarte bønner
  • 3 stk medium poteter
  • 1 dl havregryn
  • ½ stk rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss smoked paprika pulver
  • 1 ts spiskummin
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 6 stk hamburgerbrød

Tomatkrem:

  • 2 dl soltørkede tomater
  • 2 dl hvite bønner

Tilbehør:

  • 1 stk tomat
  • 1 pose babyleaf mix
  • ½ stk rødløk

Slik gjør du:

  1. Skrell og kok potetene. Hell av vannet og mos potetene.
  2. Sett ovnen på 200 grader
  3. Kjør havregryn til mel i en kjøkkenmaskin – sett til siden
  4. Skyll bønnene og kjør dem sammen med krydder og presset hvitløk til en deig i kjøkkenmaskin
  5. Finhakk løk og koriander
  6. Rør sammen potet med bønnedeigen, rødløk og koriander, tilsett havregryn og la stå i 5 minutter
  7. Form til 6 burgere og sett midt i ovnen i 15 minutter
  8. Ta ut og snu de – stek i 10 minutter
  9. Lag tomatkremen ved å skylle de hvite bønnene, og kjør dem deretter sammen med de soltørkede tomatene i en kjøkkenmaskin
  10. Server burgeren med hamburgerbrød, skivet tomat, skivet rødløk og tomatkrem

Per porsjon:

Kalorier: 458,6

Fiber (g): 10,2

Proteiner (g): 10,5

Fett (g): 14,3

Karbohydrater (g): 65,4

Sukker (g): 12

Oppskrift av Evelina Söderholm

Relaterte blogginnlegg