• Gratis levering over 500 kr
  • Sikker betaling med Klarna
Sunn oppskrift på sushi med blomkålris

Flere nordmenn har fått sansen for denne japanske retten, som også er veldig sunn. Dette er en sunn oppskrift på sushi med mango, gulrøtter og agurk. Lavkalori-oppskrift, rik på fiber!

Oppskriften er for 2 porsjoner og er under 600 kalorier!

Se også: Oppskrift på ovnsbakt teriyakilaks

  • Porsjoner 2
  • Tilberedelsestid
  • Kalorier 508

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhodet
  • 50 gram kremost (Philadelphia Classic)
  • 2 ss riseddik
  • 150 gram røkt laks
  • 1/2 stk moden mango
  • 1 stk gulrot
  • 100 gram agurk
  • 1 stk avokado
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss Sambal Oelek

Slik gjør du:

  1. Fin riv blomkålen i en food prosessor.
  2. Kok opp saltet vann og legg i den rivne blomkålen noen sekunder.
  3. Hell av i et dørslag.
  4. La det renne av og hvile ordentlig. Det tar ca 20-30 minutter.
  5. Bland deretter blomkålen med kremost og riseddik.
  6. Eventuelt toppet med sesamfrø.
  7. Skjær laksen, mango, gulrøtter, agurk og avokado i tynne skiver.
  8. Ett tips er å lage sushien i isbit-former
  9. Kle isbit-formen med gladpack, slik at du enklere får ut bitene.
  10. Utenom dette kan du forme bitene akkurat slik du ønsker, både i størrelse og fasong.
  11. Toppes med: laks, mango, gulrøtter, agurk, avokado og soyasaus.

Se også: Oppskrift på sunne vårruller med kylling

Per porsjon:

  • Kalorier: 508,2
  • Fiber (g): 14,6
  • Proteiner (g): 30,5
  • Fett (g): 27
  • Karbohydrater (g): 46,2
  • Sukker (g): 20

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på dumplings

Relaterte blogginnlegg