vegan brownies

Vegan brownie

Brownie er den perfekte desserten, både alene og med tilbehør som is og bær. Denne oppskriften på vegan brownie er perfekt for alle veganere, men også alle andre typer kosthold. Den smaker godt og oppskriften holder til 10 biter, hvor hver bit er 217 kalorier.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner: 10
Tilberedelsestid: 00:25:00
Kalorier: 217

Ingredienser:

  • 125 g vegansk sjokolade, mørk
  • 50 g kokosolje
  • 1 dl sukrin gold*
  • 10 dadler, bløtlagte
  • 3 ss tapiokastivelse + 9 ss vann, 135 ml
  • 2 dl mandelmel
  • 0,75 dl kakao
  • ½ krm salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad
  3. Kjør dadler og 0,5 dl væske fra bløtleggingen i en mikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett tapioka og vann. Tilsett deretter resten av alle ingredisenene og kjør til en slett deig. Tilsett til slutt også den smeltede sjokoladen og kjør litt til i mikser
  4. Hell deigen i en bakepapirkledd form (20x20 cm) og stek midt i ovnen i ca 25 minutter, eller til brownien er gjennomstekt. Ta ut og la den avkjøle seg helt. Server!
  5. *avhengig av hvor søt sjokoladen er, kan man trenge mer eller mindre Sukrin, smak til

Per porsjon

Kalorier :
217,6
Fiber (g):
4,7
Proteiner (g) :
4
Fett (g) :
17,7
Karbohydrater (g):
10,4
Sukker (g) :
5,2

Bestselgere