Vegan brownie
04 June 2021
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
Brownie er den perfekte desserten, både alene og med tilbehør som is og bær. Denne oppskriften på vegan brownie er perfekt for alle veganere, men også alle andre typer kosthold. Den smaker godt og oppskriften holder til 10 biter, hvor hver bit er 217 kalorier.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner: 10
Tilberedelsestid: 00:25:00
Kalorier: 217
Ingredienser:
- 125 g vegansk sjokolade, mørk
- 50 g kokosolje
- 1 dl sukrin gold*
- 10 dadler, bløtlagte
- 3 ss tapiokastivelse + 9 ss vann, 135 ml
- 2 dl mandelmel
- 0,75 dl kakao
- ½ krm salt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad
- Kjør dadler og 0,5 dl væske fra bløtleggingen i en mikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett tapioka og vann. Tilsett deretter resten av alle ingredisenene og kjør til en slett deig. Tilsett til slutt også den smeltede sjokoladen og kjør litt til i mikser
- Hell deigen i en bakepapirkledd form (20x20 cm) og stek midt i ovnen i ca 25 minutter, eller til brownien er gjennomstekt. Ta ut og la den avkjøle seg helt. Server!
- *avhengig av hvor søt sjokoladen er, kan man trenge mer eller mindre Sukrin, smak til
Per porsjon
Kalorier :
217,6
Fiber (g):
4,7
Proteiner (g) :
4
Fett (g) :
17,7
Karbohydrater (g):
10,4
Sukker (g) :
5,2
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)