Sunne gulrotmuffins med eller uten glasur. Foto.

Sunne gulrotmuffins med kremostglasur

Saftige og sunne gulrotmuffins med deilig kremostglasur – perfekt når du vil ha noe godt! Glasuren er luftig og myk, og akkurat passe søt og syrlig med deilig smak av sitron. Oppskriften gir 12 cupcakes som hver inneholder 165,2 kalorier. 

Tips! Frys dem ned før du har på glasur – og ta på glasur etter tining. De smaker akkurat som nystekte! 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

Porsjoner: 12
Tilberedelsestid: 00:20:00
Kalorier: 165

Ingredienser:

  • 6,5 dl havregryn
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0,75 ts salt
  • 1 ts tørket ingefær
  • 2 egg
  • 2,5 dl melk
  • 2 finrevet gulrøtter
  • 1 dl honning
  • 0,5 dl smeltet lettmargarin (40 % fett)
  • 15 dråper vaniljeessens

Glasur:

  • 100 g lett kremost
  • 4 ss meliserstatning (sukkerfri)
  • 2 ss saft fra en sitron
  • 2 krm revet sitronskall

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Kjør havregryn, bakepulver, kanel, salt og ingefær i en blender til et fint mel.
  3. I en annen bolle: Rør sammen egg, melk, gulrøtter, honning, smeltet lettmargarin og vaniljeessens. Tilsett melblandingen og rør sammen alt.
  4. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen i 20 minutter.
  5. Rør sammen ferskost, meliserstatning, melk og sitronskall til en jevn glasur. Liker du en luftigere konsistens, kan du piske den med en håndmikser.
  6. Fordel glasuren på muffinsene når de har kjølt seg ned.

Per porsjon

Kalorier:
165,2
Fiber:
2,0 g
Proteiner:
5,3 g
Fett:
5,1 g
Karbohydrater:
23,4 g
Sukker:
11,3 g

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: