Sunn ostekake med kjeksbunn. Foto.

Sunn ostekake med kjeksbunn

Her får du oppskrift på en sunn ostekake med deilig kjeksbunn – en favoritt som mange kaller oreokake. Den kan gjerne lages dagen før hvis du har mye å tenke på før festen. Hver porsjon inneholder kun 232 kalorier (kcal).

Tips! Her har vi laget kaken i muffinsformer, men om du dobler oppskriften kan du også lage ostekaken i en stor springform!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 00:16:00
Kalorier: 232

Ingredienser:

  • 12 sukkerfrie kjeks av typen «cookies and cream”
  • 2 ss smeltet lettmargarin

Fyll:

  • 225 g kremost
  • 0,25 dl sukrin
  • 0,5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader og plasser seks muffinsformer i et muffinsbrett.
  2. Knus ni av kjeksene til smuler i en kjøkkenmaskin. Rør kjekssmulene sammen med smeltet lettmargarin. Trykk kjeksmassen ned i bunnen på muffinsformene.
  3. Forstek midt i ovnen i 6 minutter. La bunnene avkjøles mens du lager fyllet.
  4. Visp kremosten med sukrin, vaniljeekstrakt, yoghurt, egg og fløte til du har en jevn røre. Finhakk de siste tre kjeksene, og rør kjeksbitene inn i ostemassen.
  5. Fordel røren i muffinsformene og stek midt i ovnen i 16 minutter. Ta ut og la de avkjøles helt før du setter dem i kjøleskapet. La de stå kaldt i minst 2 timer før servering.

Per porsjon

Kalorier:
232,1
Fiber (g):
0,0
Proteiner (g) :
8,9
Fett (g) :
19,0
Karbohydrater (g):
7,4
Sukker (g) :
2,4

Bestselgere: