sunn kladdkake

Sunn kladdkake med svarte bønner, peanøttsmør og avokado

Mange leter etter måter å nyte en sunnere kladdkake uten og gå på kompromiss med smaken. Denne kladdkaken er basert på sunne ingredienser og er våde vegansk, glutenfri og passer de fleste (mer tiltalende) LCHF-diettene. Oppskriften er enkel og rask å tilberede, og kaken kan i tillegg lages i mikrobølgeovnen. Den holder til 12 porsjoner og hver porsjon har under 200 kalorier.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Denne sunne kladdkaken er et perfekt alternativ for deg som vil nyte en søt og smaksrik dessert uten bekmryinger rundt raffinert sukker eller egg. Den er enkel å lage, og de næringsrike ingrediensene som svarte bønner, avokado og peanøttsmør gir kaken en herlig smak og konsistens.

Oppsummerende er de fleste ingrediensene veganske og glutenfrie, men for å gjøre den helt vegansk kan du bruke vegansk kesam. For å gjøre kaken glutenfri kan du bruke sertifisert glutenfritt havremel.

*Legg merke til at om du bruker stevia som søtningsmiddel, kan det hende du må justere mengden ettersom stevia ofte er mye søtere enn andre søtningsmiddel. Følg anvisningen på pakken for å sikre rett sødme.

Porsjoner: 12
Tilberedelsestid: 00:10:00
Kalorier: 188

Ingredienser:

 • 380g svarte bønner (1 pakke), drenert og skylt
 • 1 moden avokado
 • 100 g peanøttsmør (usøtet)
 • 100 g mandelmel
 • 50 g havremel
 • 1 dl kesam (vegansk om ønskelig)
 • 2,5 dl granulert søtningsmiddel (for eksempel Sukrin Gold)
 • 1 dl kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • ½ ts salt
 • Saft og skall fra 1 lime

Slik gjør du:

 1. Start med å mose avokadoen og svarte bønner i en skål sammen med peanøttsmøret. Bruk en gaffel eller en stavmikser for å få en så jevn konsistens som mulig.
 2. Tilsett kesam og rør sammen til alt er godt blandet.
 3. I en separat skål, bland mandelmel, havremel, granulert søtningsmiddel, kakao, bakepulver og salt. Rør sammen til det er jevnt fordelt.
 4. Tilsett de tørre ingrediensene til bønne- og avokadoblandingen og rør om til alt er godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt, limeskall og rør om igjen.
 5. Smør en mikrobølgeovn-sikker form (ca 20 cm diameter) med litt olje eller bruk bakepapir. Hell deigen i formen og sikre at den er jevnt fordelt utover.
 6. Tilbered kaken i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca 6-8 minutter og kontroller kaken. Den skal være litt fast på utsiden , men fortsatt kladdete på innsiden. Om den ikke er ferdig, kjør i 30-sekundersintervaller tll ønsket konsistens er oppnådd.
 7. (Tips! Om mikrobølgeovnen har effektinnstillinger mellom 1-10, bruk effekt 7-8 for å sikre at kaken ikke blir overopphetet eller for tørr. Om din mikro har effektinnstillinger i watt, sikt deg inn på en effekt på ca 600-700 watt.)
 8. Etter kaken har blitt tilberedt i mikroen, la den hvile i 5-10 minutter før du skjører den i biter. Dette gir kaken tid til å sette seg, og blir lettere å skjære uten at den faller sammen.
 9. Server varm eller kald, eventuelt med en skje vegansk krem eller kesam, samt noen ferske bær.

Per porsjon

Kalorier :
188,9
Fiber (g) :
5,9
Proteiner (g) :
8,2
Fett (g) :
12,4
Karbohydrater (g) :
8,4
Sukker (g) :
1,6

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: