SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
Sunn hjemmelaget is med kaffe. Foto

Sunn hjemmelaget is med kaffe

Ingenting smaker bedre på varme dager enn sunn, hjemmelaget is! Her får du oppskriften på is med kaffesmak – perfekt å servere til kaffeglade gjester, eller å kose seg med ute i sola. Har du en iskremmaskin, har du verdens beste hjemmelagde is klar på 1, 2, 3! Velger du å lage den i fryseren, må du smøre deg med litt tålmodighet – men det er verdt det!

Denne oppskriften gir 6 porsjoner deilig is på 340,7 kalorier (kcal) hver.

Tips: Dryss over litt hakkede mandler for ekstra crunch!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 04:00:00
Kalorier: 341

Ingredienser

 • 5 dl melk
 • 0,75 dl sukrin
 • 0,5 krm salt
 • 2 ss pulverkaffe
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 5 eggeplommer
 • 500 ml «Alpro Whipping», eller tilsvarende plantebasert matfløte

Slik gjør du

 1. Rør sammen melk, sukrin, salt, pulverkaffe og vaniljeekstrakt i en kasserolle. Varm opp til det begynner å ryke, men pass på så det ikke koker!
 2. Visp eggeplommene sammen i en bolle. Hell deretter melkeblandingen i en tynn stråle over eggeplommene mens du konstant visper.
 3. Avkjøl blandingen helt, før du setter bollen i kjøleskapet i minst 1 time. Du kan gjerne la blandingen stå lenger – for eksempel hvis det passer bedre å gjør det dagen før.
 4. Visp Alpro Whipping (eller et annet ønsket alternativ) luftig med en håndmikser. Rør forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen, til alt har blandet seg.
 5. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett blandingen i fryseren. Velger du å fryse isen i fryseren, bør du røre rundt i isen en gang i timen helt til den er frossen. Da unngår du iskrystaller i isen – og du får en glatt og fin konsistens.

Per porsjon

Kalorier :
340,7
Fiber (g) :
0,0
Proteiner (g):
6,3
Fett (g) :
28,9
Karbohydrater (g):
12,0
Sukker (g) :
6,7

Bestselgere: