Sunn hjemmelaget is med kaffe. Foto

Sunn hjemmelaget is med kaffe

Ingenting smaker bedre på varme dager enn sunn, hjemmelaget is! Her får du oppskriften på is med kaffesmak – perfekt å servere til kaffeglade gjester, eller å kose seg med ute i sola. Har du en iskremmaskin, har du verdens beste hjemmelagde is klar på 1, 2, 3! Velger du å lage den i fryseren, må du smøre deg med litt tålmodighet – men det er verdt det!

Denne oppskriften gir 6 porsjoner deilig is på 340,7 kalorier (kcal) hver.

Tips: Dryss over litt hakkede mandler for ekstra crunch!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 6
Tilberedelsestid: 04:00:00
Kalorier: 341

Ingredienser

 • 5 dl melk
 • 0,75 dl sukrin
 • 0,5 krm salt
 • 2 ss pulverkaffe
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 5 eggeplommer
 • 500 ml «Alpro Whipping», eller tilsvarende plantebasert matfløte

Slik gjør du

 1. Rør sammen melk, sukrin, salt, pulverkaffe og vaniljeekstrakt i en kasserolle. Varm opp til det begynner å ryke, men pass på så det ikke koker!
 2. Visp eggeplommene sammen i en bolle. Hell deretter melkeblandingen i en tynn stråle over eggeplommene mens du konstant visper.
 3. Avkjøl blandingen helt, før du setter bollen i kjøleskapet i minst 1 time. Du kan gjerne la blandingen stå lenger – for eksempel hvis det passer bedre å gjør det dagen før.
 4. Visp Alpro Whipping (eller et annet ønsket alternativ) luftig med en håndmikser. Rør forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen, til alt har blandet seg.
 5. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett blandingen i fryseren. Velger du å fryse isen i fryseren, bør du røre rundt i isen en gang i timen helt til den er frossen. Da unngår du iskrystaller i isen – og du får en glatt og fin konsistens.

Per porsjon

Kalorier :
340,7
Fiber (g) :
0,0
Proteiner (g):
6,3
Fett (g) :
28,9
Karbohydrater (g):
12,0
Sukker (g) :
6,7

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: