17 mai frokost

17. mai frokost – Digge oppskrifter

17. mai er en dag som mange feirer med frokost eller lunsj sammen med familie og venner, og ofte har alle med hver sin rett, men hva skal man egentlig ha med? Her har vi samlet masse forskjellige småretter du enkelt kan lage og ta med deg om du skal bort, eller om du skal arrangere din egen 17. mai frokost, kanskje skal du ha en koselig 17. mai frokost sammen med familien. Uansett hvordan du skal starte dagen vil du finne noe digg du kan lage her. Psst.. oppskriftene er i tillegg sunne. Ha en strålende feiring av grunnlovsdagen!

Trenger du noen tips til hvordan du kan ha en sunnere 17. mai feiring? Her kan du lese mer og få tips til måltider og snacks på farten.

Rundstykker til frokost

Rundstykker er alltid en slager til frokost, enten du skal feire med venner eller med familien din hjemme. Rundstykkene kan lages kvelden før og spises kalde eller varmes opp før servering. Enkelt og sunt. Prøv disse rundstykkene uten gjær med kun 164 kalorier per stykk, rundstykker med havregryn, eller hva med noen raske og sunne scones?

Egg på forskjellige måter

Egg kan lages og serveres på mange ulike måter, og hva er vel en 17. mai frokost uten egg? Prøv oppskrift på denne digge eggesalaten med kajennepepper, omelett med grønnsaker, eller kanskje denne lavkarbo omeletten? Du kan også lage eggerøre med gressløk, stekt egg eller kokt egg. Uansett er det godt til frokost!

Tilbehør til 17. mai frokosten

På nasjonaldagen er koldtbord og buffet en gjenganger, og hvis du skal på en 17. mai frokost hvor alle skal ta med seg en rett eller tilbehør finnes det et hav av forslag til hva du kan ha med. Hva med en sunn potetsalat som passer til det meste? Den har kun 139 kalorier per porsjon og tar kun 10 minutter og lage. Den kan brukes som pålegg, i wraps eller tilbehør til kjøtt. Waldorfsalat er en annen klassiker, og passer godt som siderett til det aller meste. Denne friske waldorfsalaten inneholder kun 297 kalorier per porsjon og inneholder masse godsaker.

Sunnere dessert

Hva er vel 17. mai uten dessert? Ja, til og med til frokost! Sjokoladetrukkede jordbær er både enkelt og godt, ikke minst kan den gjøres sunnere med mørk og sukkerfri sjokolade. Smelt sjokoladen og dypp jordbærene oppi, plasser på en tallerken eller et brett og avkjøl før servering. Gjør det gjerne klart dagen før, så er det mindre forberedelser på selveste dagen!

Bløtkake kan også gjøres lavkarbo – og her finner du en digg lavkarbo bløtkakeoppskrift med jordbær. Denne kaken kommer du til og ville lage igjen og igjen, og den inneholder kun 360 kalorier per porsjon.

Is til 17. mai

Is er et must på 17. mai, og hva med og avslutte frokosten med en av disse gode og sunne variantene? Denne lavkarbo isen på pinne har syrlig god smak av sitronlemonade, og den kan også fryses ned som isbiter. Er du mer fan av yoghurtis? Da kan du teste denne lavkarbo oppskriften på yoghurt og bringebæris. Den er laget med gresk yoghurt og frosne bringebær – enkelt og godt!

Bestselgere: