SOMMERKAMPANJE: Opptil -25% på utvalgte produkter

KJØP HER
Lavkarbo bløtkake med jordbær. Foto.

Lavkarbo bløtkake med jordbær

Feire bursdag, konfirmasjon eller nasjonaldag med en deilig lavkarbo bløtkake! Dette er en kremkake som er enkel å lage – og de fine lagene er pynt nok i seg selv. Husk bare å sette av nok tid til å la sukkerbrødet bli helt avkjølt! Denne kaken gir 12 kakestykker som hver inneholder 360,2 kalorier (kcal).

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 12
Tilberedelsestid: 00:50:00
Kalorier: 360

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 1,25 dl usøtet mandeldrikk
  • 4 egg
  • 200 g mandelmel
  • 40 g kokosmel
  • 1,5 dl sukrin gold (eller annen søtning til baking)
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 2 ts sitronjuice
  • Revet sitronskall fra ½ sitron
  • 1 ts natron

Kremfyll

  • 3,5 dl kremfløte
  • 125 g mascarpone
  • 0,5 dl sukrin
  • 10 dråper vaniljeessens
  • Revet sitronskall fra ½ sitron
  • 450 g ferske jordbær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Rør sammen det smeltede smøret med mandeldrikk, sitronskall, sitronjuice, egg og vaniljepulver.
  3. I en annen bolle: Rør sammen mandelmel, kokosmel, sukrin og natron. Hell melblandingen over i den første bollen og visp sammen til en klumpfri røre.
  4. Hell røren i en rund bakeform (ca. 20 cm) som er kledd i bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter. Ta kakebunnen ut og la den avkjøles helt.
  5. Lag fyllet: Visp fløte, mascarpone, sukrin, vaniljeessens og sitronskall stivt med en håndmikser.
  6. Vask og del alle jordbærene i fire.
  7. Del kakebunnen i to deler med en skarp kniv og legg den ene delen på et kakefat.
  8. Bred over halvparten av kremfyllet og topp med halvparten av jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå, og ta på resten av kremfyllet og jordbærene. Server!

Per porsjon

Kalorier :
360,2
Fiber :
5,5 g
Proteiner :
7,7 g
Fett :
32,9 g
Karbohydrater :
6,7 g
Sukker :
2,9 g

Bestselgere: