Sunn potetsalat med eple
16 June 2022
Oppdatert 29 August 2023
Skrevet av:
Linda Strand
En sunn potetsalat med perfekt balanse mellom det søte og syrlige. Server til for eksempel grillmat eller roastbiff, eller bruk den som pålegg, i wraps eller på koldtbordet. Få sideretter er like allsidig som en god, hjemmelaget potetsalat! Hver porsjon inneholder 139 kalorier (kcal).
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:10:00
Kalorier: 139
Ingredienser
- 400 g kokefaste poteter
- 200 g stangselleri
- 1 eple
- ½ purreløk
- 2 dl gresk yoghurt
- 2,5 ss eplesidereddik
- 2 krm salt
- 1 krm sort pepper
Slik gjør du
- Skjær potetene i terninger på omtrent 2x2 cm, og kok dem møre (10 minutter). Hell av vannet og la potetene avkjøles.
- Skjær stangselleri i biter, eple i terninger og finhakk purreløken.
- Rør sammen yoghurt, eplesidereddik, salt og pepper. Tilsett eple, selleri og purreløk. Vend til slutt inn potetene forsiktig, slik at de ikke faller fra hverandre. Sett den i kjøleskapet til den skal serveres, eller nyt med det samme!
Per porsjon
Kalorier:
139,0
Fiber (g) :
4,3
Proteiner (g) :
6,9
Fett (g) :
1,3
Karbohydrater (g) :
24,5
Sukker (g) :
10,1
Hva syns du om oppskriften?
(0 Anmeldelser)