Sunn potetsalat med eple. Foto.

Sunn potetsalat med eple

En sunn potetsalat med perfekt balanse mellom det søte og syrlige. Server til for eksempel grillmat eller roastbiff, eller bruk den som pålegg, i wraps eller på koldtbordet. Få sideretter er like allsidig som en god, hjemmelaget potetsalat! Hver porsjon inneholder 139 kalorier (kcal).

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner: 4
Tilberedelsestid: 00:10:00
Kalorier: 139

Ingredienser

  • 400 g kokefaste poteter
  • 200 g stangselleri
  • 1 eple
  • ½ purreløk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2,5 ss eplesidereddik
  • 2 krm salt
  • 1 krm sort pepper

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i terninger på omtrent 2x2 cm, og kok dem møre (10 minutter). Hell av vannet og la potetene avkjøles.
  2. Skjær stangselleri i biter, eple i terninger og finhakk purreløken.
  3. Rør sammen yoghurt, eplesidereddik, salt og pepper. Tilsett eple, selleri og purreløk. Vend til slutt inn potetene forsiktig, slik at de ikke faller fra hverandre. Sett den i kjøleskapet til den skal serveres, eller nyt med det samme!

Per porsjon

Kalorier:
139,0
Fiber (g) :
4,3
Proteiner (g) :
6,9
Fett (g) :
1,3
Karbohydrater (g) :
24,5
Sukker (g) :
10,1

Hva syns du om oppskriften?

(0 Anmeldelser)
Totalvurdering

Bestselgere: