sunnere 17 mai

En sunnere 17. mai feiring

17. mai forbindes ofte med pølser, kaker og is. Men man trenger ikke firedoble kaloriinntaket selv om det er selveste nasjonaldagen. I denne artikkelen får du tips til hvordan du enkelt kan velge gode og sunnere måltider.

Frokostsmoothie

Skal du spise frokost borte og ikke vet hva slags mat som blir servert? Hva med å sikre deg en skikkelig frokostsmoothie hjemme før du drar, slik at du ikke overspiser deg på annen usunn mat? Se oppskrift for en skikkelig enkel og god smoothie her.

Fyll på med grønnsaker

Skal du servere mat eller ha med deg mat bort på 17.mai? Fyll på med grønnsaker i kjøttrettene og lag egne grønnsaksretter – da sikrer du gode næringsstoffer som metter og mindre kalorier i rettene enn hvis du hadde brukt annet fyll. Her er noen tips:

  • Brokkolisalat
  • Fylte paprika
  • Knuste poteter med sitron og dill
  • Blomkålcouscous med eple
  • Pai med brokkoli, squash og vårløk
  • Bruschetta med avokado og tomat
  • Omelett med tomater, purre og rødløk
  • Wrap med laks med chili, koriander, mango og lime
  • Grønnsaker på grillspyd; sopp, squash, mais, rødløk og paprika er en god blanding
  • Grønnsaker i folie; squash, fennikel, asparges, søtpotet og sopp. Ha på litt sitron, salt og pepper for mye smak

Ha med deg sunn snacks i veska

Det går ofte lang tid mellom måltidene på en festdag som 17-mai. Usunn snacks kan ofte være en stor fristelse hvis man ikke er godt forberedt. Ha en liten pose med usaltede nøtter, en frukt eller en Nutrilett-bar tilgjengelig når sulten sniker seg på.

Bruk mindre sukker og fett i kakene

I mange kakeoppskrifter kan man fint redusere på sukker- og fettinnholdet uten at det går ut over smaken. Du kan også bruke annen søtning, som for eksempel sukrin, stevia, eller banan. Skal du bake boller er det også veldig godt å bruke epler, pære og rabarbra, da får du både sunn og saftig bakst. Bruk også mye frukt og bær som topping på kakene, så får du litt ekstra gode næringsstoffer inn i baksten.

Frukt på grillen

Grillspyd med frukt og bær er perfekt på en av mai måneds største grilldager. Her er det bare å fylle på med dine favoritter. Har du lyst på det ekstra søtt kan den varme frukten dyppes i sjokolade. Vannmelon, ananas og fersken er frukter som smaker himmelsk etter de har blitt varmet opp. Topp med mager vanilje, lime eller rabarbra kesam. En annen god kombinasjon er varmt eple med kanel på toppen.

Alt med måte

Klart skal man kose seg litt ekstra på en festdag, men man må ikke nødvendigvis spise mengder av pølser, hamburgere, og snacks. Ha noen av tipsene i artikkelen i bakhode, og kos deg med en fridag med venner og familie.

Sunn snacks

Bestselgere: