måltidserstatter

Måltidserstatter – Hva er det og når skal man spise det?

For mange kan det være enkelt å gå i snacks-fella i løpet av dagen, spesielt om man er mye på farten. Det kan gå lenge mellom frokost og lunsj, eller lunsj og middag og da er det enkelt å ty til usunne alternativer. Med en måltidserstatter slipper du unna og kan få i deg sunne alternativer som holder energien oppe gjennom dagen. Her kan du lese mer om måltidserstattere – hva det er og når du bør spise det!

Måltidserstattere på farta:

Les også: Mellommåltid – Når og hva

Hva er måltidserstatter?

En måltidserstatter kan være så mangt. Alt fra forskjellige typer barer til drikke, men hva er det egentlig?

måltidserstatter

Det ligger i navnet og kan beskrives som en erstatning for et måltid. Har du for eksempel dårlig tid, kan en bar eller en smoothie hjelpe deg med å få i deg nok næring i løpet av en dag – samtidig som den kan hjelpe deg med å unngå usunne alternativer.

Visste du at du kan bruke Nutrilett sine barer og smoothies som et mellommåltid i tillegg til måltidserstatter?

En måltidserstatter er derimot ikke ment som en varig diett, men som et produkt du kan bruke til å erstatte ett til to måltider om dagen, for eksempel frokost eller lunsj. Måltidserstattere som skal bidra til vektreduksjon eller å holde vekten har bestemte krav til sammensetning som støtter dette.

Ingenting slår en vanlig sunn diett med næringsrik mat, men som et lettvint alternativ når du har liten matlyst eller dårlig tid, funker det bra.

Måltidserstatterne til Nutrilett er sammensatt slik at de tilfører kroppen energigivende næringsstoffer den trenger, i tillegg til vitaminer, mineraler og proteiner. Husk at måltidserstattere skal brukes som et tillegg til vanlig kosthold, og ikke erstatte alle dagens måltider. Det er viktig å passe på at man får i seg nok kalorier samlet gjennom dagen, og en måltidserstatter på 200 kalorier, vil dermed erstatte et lett måltid – som en lunsj, kvelds eller frokost.

For deg som har dårlig tid og trenger et næringsrikt mellommåltid:

Hvorfor skal man bruke måltidserstatter

Det er mange som ønsker å begrense inntaket av kalorier. Noen ønsker å gå ned i vekt, mens andre ønsker å holde vekten vedlike. Ved å spise måltidserstattere i stedet for 1-2 hovedmåltid om dagen, kan man enkelt begrense inntaket av usunne alternativer.

Mange kjenner sulten mellom lunsj og middag, og sliter kanskje med konsentrasjonen eller lavt blodsukker rundt klokken 15. Hvis du vet at du blir sulten til denne tiden hver dag, kan det hjelpe med et lite måltid. Pakk med deg en måltidserstatter eller forbered en liten matboks kvelden i forveien, slik at du holder deg konsentrert og fokusert frem til middagen er klar.

En måltidserstatter kan gjøre det enklere å få i seg mindre kalorier, da det kan erstatte måltider som vanligvis ville vært på over 350 kalorier. Nutrilett sine måltidserstattere inneholder mellom 200-250 kalorier per bar eller smoothie. Måltidserstattere hjelper deg også å velge sunn snacks istedenfor godteri eller andre matvarer med mye sukker, fett og kalorier.

Måltidserstatterne inneholder anbefalt mengde av proteiner, karbohydrater, fett, fiber, vitaminer og mineraler, men husk at en måltidserstatter ikke er et alternativ til variert kosthold.

Når skal man spise måltidserstatter

Det er som nevnt viktig å huske på at en måltidserstatter kun er et supplement til et sunt og variert kosthold, og bør ikke erstatte alle vanlige og næringsrike måltider. Du kan fint spise en bar eller drikke en smoothie som lunsj og middag – eller bytte ut ett til to av de andre måltidene i løpet av dagen.

Erstatter du for eksempel to av dagens måltider med en Nutrilett måltidserstatter kan dette hjelpe deg ned i vekt. Et sunt og variert kosthold kombinert med mosjon, er viktig enten du ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten stabil, og Nutrilett har flere forskjellige måltidserstatninger som er fine til bruk i kombinasjon med et fornuftig kosthold.

Les også: Dagsmenyer – Finn den som passer for deg 

Måltidserstatter med få kalorier, høyt innhold av proteiner og fiber

Måltidserstattere fra Nutrilett:

Få 15% rabatt
ved å melde deg på vårt nyhetsbrev

Bestselgere: