Mellommåltid ved trening

Er det på tide å trene? Da er det viktig å spise de riktige mellommåltidene før og etter økten. Her får du tips til mellommåltid som passer til trening

Et mellommåltid eller snacks i sammenheng med trening kan være viktig for å få en effektiv økt og best mulig restitusjon. Nedenfor følger noen tips på mellommåltid som kan være nyttig for kroppen ved ulike typer trening, alt fra styrketrening, kondisjonstrening, til fettforbrenning.

Mellommåltid før og etter trening

Proteiner kanskje den viktigste ingrediensen når det kommer til mat og trening, og dette takket være dens egenskap til å bygge muskler. Eksempel på mat som inneholder protein er kesam, yoghurt og cottage cheese. Mellommåltid ved styrketrening

Ved styrketrening trenger kroppen og musklene også energi, og for da er det ideelt med en blanding av karbohydrater og proteiner. Det perfekte mellommåltidet ved styrketrening er å lage seg en proteinsmoothie. Det er enkelt å lage, og gir deg alle de proteiner og karbohydrater som kroppen trenger for å bygge muskler. Bland inn protein som yoghurt og melk, sammen med bær eller banan som er rike på karbohydrater.

Tips til proteinsmoothier ved styrketrening:

Proteinsmoothie uten proteinpulver: En mettende smoothie uten proteinpulver som inneholder hele 20 gram protein. Den inneholder cottage cheese og smaker godt av blåbær og vanilje. Drikk den eller spis den fra en skål med skje.

Proteinsmoothie med spirulina: Det perfekte eksempelet på et sunt og proteinrikt mellommåltid til trening. Den inneholder proteinpulver og kikerter.

Nutrilett VLCD iskaffe: Nutrilett iskaffe med mandelmelk bade smaker godt og har 11 g protein! Et godt måltid som er enkelt å drikke på farten.

Mellommåltid ved fettforbrenning

Trener du for å gå ned i vekt? Da trener du et mellommåltid med få kalorier som samtidig gir masse energi før og etter treningsøkten. Smoothies er et bra mellommåltid for deg som ønsker å gå ned i vekt. Bland smoothies med cottage cheese eller yoghurt med lite fett for å gi kroppen energi. Makrell, egg og nøtter er også bra  alternativer for å få opp energinivået

Tips til mellommåltid ved fettforbrenning:

Fiberrik smoothie: Lagd med banan, spinat og gresk yoghurt – I tillegg inneholder den kun 140 kalorier. Fiber holder deg mett samtidig som du får opp energinivået.

Quinoagrøt med mandel og vanilje: En fantastisk god og sunn grøt med nøtter.

Cottage cheese med granateple: Et forfriskende mellommåltid som er enkelt å lage. Kalorifattig og rik på energi fra nøtter og naturell yoghurt.

Nutrilett quinoa nut crunch mellommåltidsbar: En glutenfri mellommåltidsbar som er kalorifattig og protein- og fiberrik. Kanskje den enkleste måten å få i seg et sunt mellommåltid ved trening.

Mellommåltid ved kondisjonstrening

Før kondisjonstrening er det viktig å få i seg langsomme karbohydrater, men ikke altfor tett innpå økten. eksempel på langsomme karbohydrater er frukt, grønnsaker, fullkornsprodukter og nøtter.

Tips på mellommåltid ved kondisjonstrening:

Bananpannekake med spinat: Dette lager du kjapt og enkelt ved å blande blant annet banan og egg.

Nutrilett pannekake med granateple: En fiber- og proteinrik pannekake som er lett å lage. Lav på fett og holder deg mett i timesvis.

Bruk en kjøkkenvekt

En enkel måte å sørge for at man får i seg riktig mengde av ulik mat er å veie det. Dersom man har en plan for antall kalorier man skal innta pr. måltid vil det gjerne være enklere å veie opp maten slik at dette blir korrekt. Nå dine vektmål med en kjøkkenvekt fra Beurer.

Følg din progresjon

For å motivere til et sunt kosthold og en aktiv livsstil, kan det være greit å måle progresjonen underveis. Med en badevekt fra Beuer kan du måle både vekt, muskelmasse, vannvekt og benmasse.

Produkter i artikkelen:

Bestselgere: