Hva skal jeg spise etter trening?

Om du skal spise, og hva du skal spise, etter trening er en vanlig problemstilling. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du skal forholde deg til mat etter trening.

Bør jeg spise etter trening?

Du har kanskje hørt at du bør spise etter trening for å hjelpe kroppen med restitusjon. Dette er nødvendigvis ikke sant for alle. Å spise etter trening kan være smart for de som ikke har spist mye i løpet av dagen, og for de som mangler energi. Det kan også være smart om du vet at du skal trene igjen innen 8 timer.

Hovedårsaken til at man bør spise etter trening er for å fylle på med næring, og sørge for at energilagrene er fulle innen neste treningsøkt. Hvis du skal spise etter trening, må du sørge for at det er en del av dine planlagte måltider for dagen, for eksempel middag.

Les mer: Spis sunt på reise

Spise på farten etter trening

Hvis du skal spise etter trening og er på farten, og du vet at det er lenge til neste måltid – ta deg et mellommåltid. Her er noen tips til gode mellommåltider etter trening:

Middag etter trening

Spiser du middag etter trening? Middagen etter trening bør være dagens største måltid og skal være stappet av ulike råvarer, slik at kroppen får i seg alle næringstoffene den trenger.

For deg som vil holde vekten, burde en middag etter trening se for eksempel slik ut:

  • 1/3 av tallerkenen med grønnsaker
  • 1/3 av tallerkenen med fisk eller kjøtt
  • 1/3 av tallerkenen med grove fullkornsprodukter

For deg som vil gå ned i vekt, bør middagen etter trening se slik ut:

  • 1/2 av tallerkenen med grønnsaker
  • 1/4 av tallerkenen med kjøtt eller fisk
  • 1/4 av tallerkenen med fullkornsprodukter

Spise etter en sen treningsøkt

Burde du spise etter at du har trent sent på kvelden? Har du som mål å holde vekten eller gå ned i vekt, trenger du ikke spise etter en kveldsøkt – så lenge du har fått i deg tilstrekkelig med energi gjennom dagen. Føler du deg sulten på kvelden, kan du spise et lettere kveldsmåltid for å unngå og påvirke søvnen.

En smoothie kan være det perfekte alternativet!

 

Smoothies

Bestselgere: