Silje og Thomas gikk ned i vekt med Nutrilett

Å skulle legge om livsstilen og gå ned i vekt krever pågangsmot, viljestyrke og en god dose motivasjon. Her er rådene for å komme i gang med vektnedgangen, og tipsene for å ikke legge på seg igjen.

 

Hva er Nutrilett VLCD-shake og hva brukes det til?

Silje sin erfaring med Nutrilett

Silje Lied (35) hadde i lang tid tenkt at hun ønsket å gå ned i vekt. Etter en strevsom periode med oppussing, som endte i et lite mareritt, hadde gode matvaner og sunne valg blitt et fjernt minne.

Hun hadde også noen kilo ekstra fra da hun var gravid med sin nå tre år gamle datter. Resultatet var at Silje ikke følte seg vel i sin egen kropp.

Så kom corona, og Silje bestemte seg.

 • Vi skulle jo, som alle andre, absolutt ingenting denne perioden. Da tenkte jeg: Nå skjer det, dette er en god tid å komme seg ned i en vekt jeg trives med.

For Silje har det alltid vært vanskelig å gå ned i vekt samtidig som hun lever et rikt sosialt liv. Derfor ble det enkelt for henne å fullføre en tre ukers VLCD-kur med shakes og supper fra Nutrilett, fordi det var hverken middagsselskap eller andre sosiale tilstelninger som fristet.

Silje gikk på VLCD-dietten i tre uker, før hun la om kostholdet. Nå spiser hele familien sunnere mat, men Silje har valgt å fortsette dietten, nå som en 5:2 variant. Det betyr at hun spiser vanlig mat fem dager i uken, men har to dager med lavere kaloriinntak hvor hun kun spiser Nutrilett-produkter. Dessuten er hun veldig glad i Nutrilett-barene, som hun ofte har med seg når hun er på farten.

Siden hun startet i mars har hun gått ned over ti kilo, og har et mål om å gå ned litt til.

Niklas gikk ned i vekt med Nutrilett shakes 

Slik fungerer «kickstart»-kuren

GIKK NED OVER TI KILO: Silje gikk på VLCD-dietten i tre uker, før hun la om kostholdet. Nå går hun på 5:2 dietten og har som mål å gå ned enda litt til i vekt.

Marie Brochmann Myers er ernæringsfysiolog hos Nutrilett, og har god erfaring med å hjelpe folk gjennom vektreduksjon og livsstilsendring. Hun er ikke i tvil om at en «kickstart»-diett kan være til stor hjelp for dem som trenger det.

 • Denne kuren er ment for dem som har en BMI på 30 eller mer, og som trenger å gå drastisk ned i vekt, poengterer hun.

Å gå gjennom en livsstilsendring er et omfattende prosjekt som krever tålmodighet.

 • Du velger selv om dietten skal gå over ni dager, to uker eller tre uker – alt etter hva som passer deg. Dette kan du gjerne finne ut av sammen med fastlegen din, eller en ernæringsfysiolog.

NB! Nutriletts VLCD shakes er beregnet for overvektige personer uten helseproblemer, og bør derfor ikke brukes som næringskilde for barn, ungdommer, eldre, gravide eller ammende. Heller ikke av personer med hjerte- og karsykdommer eller andre lidelser da et lavt energiinntak er ufordelaktig. Om du bruker Nutriletts VLCD-produkter som eneste næringskilde i mer enn tre uker bør dette skje i samråd med lege. Husk at du må drikke rikelig med væske.

Se våre shakes her

Kroppen takler kaloriunderskudd

– Med denne dietten vil kroppen ligge i et energiunderskudd. Poenget er å «kickstarte» en vektnedgang der du blir motivert av vekttapet og fortsetter livsstilsendringen etter diett forteller eksperten. 

 • En VLCD-diett fra Nutrilett vil hjelpe deg med å komme godt i gang, men vil alene ikke føre til en kostholdsendring på sikt. Før du starter er det særlig viktig å ha en plan på hvordan du skal fortsette livsstilsendringen. Det finnes ikke én fasit, og alt funker ikke for alle, poengterer ernæringsfysiologen.

Vektnedgang – kom i gang med diett

Thomas sin inspirerende historie

Thomas Innerdal Ulvund er 35 år, og på et tidspunkt viste vekten hans 107 kilo.

 • Dit skal jeg aldri igjen, sier den turglade Nordmøringen alvorlig.

For Thomas var det hans mentale helse som var den viktigste grunnen til at han ønsket å gå ned i vekt. Han startet forsiktig med å gå turer, og etter en liten stund fant han ut at han ønsket å prøve VLCD-dietten fra Nutrilett. Han gikk ned hele fire kilo den første uken, noe som gjorde at han enkelt fant motivasjon til å fortsette. Nå veier Thomas 88 kilo, og han fortsetter å gå ned i vekt etter å ha lagt om både kosthold og livsstil.

 • Det var noen kneiker underveis, spesielt dag tre, det var ille. Men fra dag fire gikk det overraskende bra, og jeg hadde lett tatt en slik kur igjen, forteller han.

Nå spiser Thomas mer eller mindre helt vanlig mat, men han har justert porsjonene, og spiser barer, shaker og supper jevnlig.

 • Som regel spiser jeg rundt to barer om dagen, og noen ganger spiser jeg en Nutrilett-suppe til middag. Jeg syns de er skikkelig gode, og favorittshaken min er den med vaniljesmak, forteller han.

Thomas har også fortsatt gått ned i vekt, selv om han har kost seg i sommer.

 • Flere av Nutrilett-barene smaker som sjokolade, så får jeg lyst på noe søtt er det et fantastisk alternativ til Snickers eller andre sjokolader, sier han.

Se alle barer

Sett deg delmål

 • De kiloene du ønsker å få bort har mest sannsynlig kommet over noen år. At de skal bort på tre uker er urealistisk. Tålmodighet er derfor en svært viktig egenskap å dyrke i denne perioden forteller ernæringsfysiolog Brochmann.

Hun forklarer at alle kropper vil reagere ulikt på vektreduksjon. For noen forsvinner mange kilo i starten, mens hos andre vil kroppen holde mer på kiloene før de forsvinner litt etter litt. Det er en kompleks prosess, og faktorer som søvn og stress vil være påvirkere.

For å klare å holde motivasjonen oppe er det derfor svært viktig at du setter deg delmål, som ikke bare handler om tallet på vekten.

 •  Hva med å måle midjen istedenfor å se på hva du veier? Du kan også ha et delmål om å spise en viss mengde frukt og grønt hver dag, eller ikke spise søtsaker utenom på lørdager. Ha noen fokusområder hvor du legger inn en ekstra innsats, råder hun.

Les om Ida sin vektnedgangsreise her 

Veien videre

Både Silje og Thomas har klart å holde vekten nede. Dette handler mye om livsstilsendringene de begge har gjort, men de er helt overbevist om at de fantastiske resultatene de fikk av å starte med en kur, for så å ha enkle løsninger som barer, smoothies, supper og shakes tilgjengelig i hverdagen, har vært en viktig faktor for suksessen.

 • Datteren min og jeg starter alltid dagen med en liten økt på en treningsmatte hjemme. Det har blitt vår lille greie, og selv om det ikke er en slitsom treningsøkt, føler jeg at kroppen kommer i gang, og det gir meg energi, sier Silje.

 

Thomas har mange toppturer planlagt i tiden fremover, og har blant annet besteget Romsdalseggen i ferien.

 • Å komme seg opp på topper som er så bratte at man må klatre, og som ikke alle klarer å bestige, gir meg en enorm mestringsfølelse, avslutter Thomas.

Ukentlig måltidsplan for kvinner – de tre fasene etter endt VLCD-kur 

Ukentlig måltidsplan for menn – de tre fasene etter VLCD-kur

Diettpakker

Bestselgere: