Egg og smoothie kan være gode forslag til lavkalori-frokost. Foto.

Lavkalori-frokost: Våre beste oppskrifter og tips!

For å få en best mulig start på dagen, trenger du en velsmakende og praktisk frokost. Sliter du med å komme på hva du skal diske opp med? Frykt ikke! Her serverer vi våre aller beste tips til mettende og god frokost med lite kalorier!

Det sies at dagens første måltid også er det viktigste – og her får du som er sulten på lavkalori-frokost våre beste tips! I denne artikkelen gir vi deg forslag til frokost som inneholder lite kalorier, er god på smak, næringsrik og mettende. 

På nutrilett.no har vi mange gode frokostideer for deg som ønsker å gå ned i vekt. For å oppnå vektnedgang må man nemlig velge riktig mat, og tenke over hvor mange kalorier man spiser. Vi har mange gode frokostoppskrifter som passer for deg som vil gå ned i vekt. Her finner du en mengde oppskrifter på gode lavkalori-frokoster, som er fullpakket av viktige næringsstoffer. 

 

Mettende frokost med lite kalorier

Hvis du er på jakt etter en kalorifattig frokost, kan det lønne seg å planlegge godt. Det første du bør gjøre er å ta en titt på kaloritabellen som gir deg en god oversikt over kaloriinnholdet i diverse matvarer. Her ser man at den mest kalorifattige maten er grønnsaker og frukt, som i tillegg er fulle av antioksidanter, vitaminer og mineraler. Særlig grønnsaker gir oss masse næringsstoffer per kalori, og er derfor gode frokostalternativer. 

De fleste er flinke til å få i seg nok grønnsaker til middag og lunsj, men ikke glem grønnsakene på frokostbordet også. Det er ikke bare klassikerne paprika, agurk og tomat som smaker godt sammen med magert pålegg på brødskiva. Prøv for eksempel løk på knekkebrød med leverpostei, eller skivede neper sammen med skinke eller ost.  

Det er også viktig at vi spiser mat som holder blodsukkeret vårt stabilt, og derfor bør vi inkludere mat med kostfiber og «langsomme» karbohydrater. Matvarer med høyt proteininnhold og fiber gir oss også en lengre metthetsfølelse, i tillegg til energi. Som en bonus kan et kosthold med mye protein bidra til muskeloppbygging og å vedlikeholde muskelmassen. En større muskelmasse brenner flere kalorier, som i sin tur bidrar til at du går ned i vekt.  

 

Sunne og gode frokostforslag med egg  

Hva med å starte dagen med en herlig lavkarbo-omelett? Egg er et kjempebra frokostalternativ for deg som vil gå ned i vekt. Et middels stort egg inneholder omtrent 80 kalorier, rikelig med viktige næringsstoffer og proteiner som gir metthetsfølelse. 

I tillegg har egg flere fordeler: 

  • Inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter, som vitamin D, E og B12. 
  • Egg har et høyt proteininnhold og en høy andel essensielle aminosyrer.  
  • Raskt å tilberede, og kan enkelt varieres. 
  • Kokt egg er supert som pålegg, og smaker nydelig med grønnsaker som avokado, agurk og tomat på en skive proteinrikt lavkarbo-brød med mandelmel. 
  • Eller hva med en enkel eggerøre servert med grønnsaker og magert og proteinrikt kjøttpålegg, som kalkunskinke? 

 

Havregrøt er lavkalori-frokost

Havregrynsgrøten er en tradisjonell matrett som absolutt kan anbefales for deg som ønsker en kalorifattig frokost. Havre er en næringsrik kornart som gir deg relativt få kalorier i forhold til andre matvarer. Havre er rik på fiber – og kan gjøre underverker for fordøyelsen. 

 

Havregrøt med vann:

Bland sammen og kok opp 2 dl vann og 1 dl havregryn med bittelitt salt, og du har en herlig, lavkalori-frokost med kun 111 kalorier! Topp den gjerne med bær og frukt for litt ekstra smak og næring. En håndfull med bær gir deg cirka 30 kalorier ekstra, mens bananen øker kaloriinnholdet med cirka 100 kalorier. Ta gjerne med deg et eple når du er på vei ut døra, slik at du har en snacks på omtrent 60 kalorier med deg i lomma dersom du trenger et raskt mellommåltid! 

 

Smoothie til frokost

Dersom du ikke er særlig sulten om morgenen, men kjenner at du trenger noe som piffer deg opp før møtet med hverdagen, kan smoothie være et raskt og godt alternativ. Lag for eksempel en med gulrot, jordbær, eple og stangselleri, eller prøv en av våre andre fristende smoothie-oppskrifter: 

 

Sunn blåbærsmoothie med vanilje 

Avokado- og pæresmoothie 

Smoothie med kokosmelk, banan og bjørnebær 

Smoothie med kirsebær og kokos 

Sunn bringebærsmoothie 

Sunn smoothie med honningmelon og havregryn 

 

Eller hva med å prøve en Nutrilett-smoothie? Våre ferdigblandede måltidserstattere kommer i flere smaker, og er superpraktisk å ha på lur i kjøleskapet til travle morgener! Våre smoothies kan også brukes til å lage for eksempel smoothie bowl med Nutrilett Nordic Berries Smoothie. 

Nutrilett Smoothies:

Bestselgere: