Sunn frokost – Gå ned i vekt

Er du en frokostperson, eller klarer du ikke spise på morgenen? Vi har alle hørt at frokost er dagens viktigste måltid, men stemmer det? I denne artikkelen gir vi deg svaret, og tipser om sunn frokost for deg som vil ned i vekt med Nutrilett.

Trenger jeg å spise frokost?

Det finnes ingen klare bevis på at man må spise frokost. For noen er frokosten det viktigste måltidet, mens andre klarer ikke spise i det hele tatt på morgenen. Noen benytter anledningen til å få i seg en sunn frokost full av vitaminer, mineraler, fiber, protein og fett. En sunn frokost kan også sørge for at du får den riktige mengden energi til å starte dagen ordentlig.

Her er tre gode frokostoppskrifter:

Sunn frokost – Gå ned i vekt

Om du skal ned i vekt kan det være fordelaktig å få i seg en sunn frokost basert på proteiner og fiber. Dette jevner ut blodsukkeret ditt, noe som minsker risikoen for å spise for mye gjennom dagen, samtidig som det gir deg mindre søtsug.

Hopper du over en sunn frokost, kan det lede til flere typer scenarioer:

  1. Stor lunsj: Du har hoppet over en sunn frokost og rundt lunsjtider er du så sulten at du spiser en gigantisk porsjon. Totalt sett blir dette kanskje mer enn om du startet dagen med en sunn frokost.
  2. Ettermiddagssnacks: Du har hoppet over en sunn frokost, men har fått i deg en liten lunsj. Du har generelt spist lite gjennom dagen og blodsukkeret er ujevnt. Du har ett søt- eller saltsug og kjøper deg etter hvert noe snacks.
  3. Usunn middag: Du har hoppet over en sunn frokost og lunsj. Ettersom du ikke har spist hele dagen så er blodsukkeret lavt, og du har lyst på noe annet enn salat til middag. Det er da en høy risiko for at du spiser en usunn middag.

Kjenner du deg igjen i noen av disse scenarioene? Da kan en sunn frokost være noe for deg.

Sunn frokost i liten porsjon

Det kan være lurt å teste ut en sunn frokost, men i mindre porsjoner. Her kommer noen eksempler:

  • En liten neve med havre, blåbær og melk
  • Naturell yoghurt med litt frukt og nøtter
  • Frokostsmoothie

På Nutrilett har vi flere gode forslag på sunne frokostsmoothies. Gå inn og les mer om våre smoothies her!

Sunn frokost – Hva skal jeg spise?

En sunn frokost bør inneholde rikelig med fiber og protein. Fiber finner du i fullkornsprodukter, nøtter, frukt, bær og grønnsaker. Proteiner bidrar til et jevnt blodsukkernivå og metthetsfølelse, og finnes blant annet i kjøttpålegg som for eksempel skinke, kalkun og kylling. Melk og meieriprodukter inneholder også rikelig med protein. For en sunn frokost, velg for eksempel yoghurt eller melk sammen med fullkorn.

Sunn og enkel frokost shake for å gå ned i vekt

Bestselgere: