Hoppetau-trening er en enkel og effektiv aktivitet for hele kroppen. Foto.

Hoppetau: Trening for hele kroppen!

Husker du hvor gøy det var å hoppe hoppetau som barn? Det er faktisk en fantastisk treningsform også for voksne, og som aktiverer hele kroppen din. Alt du trenger, er et hoppetau som du kan bruke til trening overalt – både innendørs og utendørs. Tauet veier i tillegg lite, slik at du enkelt kan pakke det med deg i vesken eller kofferten.

Hoppetau-trening er en morsom treningsform som passer både for nybegynnere og erfarne idrettsutøvere. Det er et supert alternativ for deg som sliter med å komme i gang med treningen. Hoppetau er bra fysisk aktivitet, og sørger for at du får opp pulsen på en rask og enkel måte. Så finn frem tauet og den barnlige hoppegleden, og hopp deg i form! 

Har du ikke et liggende hjemme allerede, kan du kjøpe hoppetau fra Star Gear i nettbutikken vår. Det har justerbar lengde, behagelige håndtak og kommer med en praktisk oppbevaringspose. 

Vi anbefaler å unngå de billigste hoppetauene fra bensinstasjoner og lekebutikker – de egner seg bedre til lek enn til trening, og er ofte ikke lange nok. 

 

Hvorfor er hoppetau god trening?

 

Hoppetau-trening er en av de mest effektive treningsformene for å forbedre kondisjonen. Det er enkelt å gjøre og det tar liten plass, men det forbrenner også masse kalorier på kort tid. På bare ti minutter med høy intensitet kan du forbrenne like mye som du gjør på en halv times joggetur, og det er derfor perfekt aktivitet for deg med begrenset treningstid i hverdagen.  

Hoppingen setter nemlig i gang alle musklene i kroppen, der både den øvre og nedre delen av kroppen aktiveres samtidig. Du trener utholdenhet, men også balanse og styrke. Det er ikke uten grunn at hoppetau brukes mye innen kampsport og boksing. Her benyttes det til oppvarmingen, og for å trene koordinasjon mellom hender og føtter. Hvorfor er hoppetau bra trening? Jo, fordi det kan brukes både som supplement til annen trening, men også som en komplett treningsøkt, avhengig av hvordan det brukes. 

 

 

Effektiv trening med hoppetau

 

Det finnes mange morsomme øvelser du kan gjøre med hoppetauet, og som du kan variere for å sette opp ditt eget treningsprogram. Start gjerne med enkel jogging på stedet, mens du hopper over tauet. Du kan også legge inn noen høye kneløft for å få opp pulsen, eller kanskje hoppe fra side til side samtidig som du hopper over tauet. Du kan også hoppe på ett bein, før du bytter over til det andre. Hopp fem ganger på det ene og fem ganger på det andre. 

 

Når du har fått dreisen på teknikken, kan du også prøve deg på noen krysshopp, hvor du krysser armene foran kroppen mens du hopper. Dette krever kanskje litt ekstra øvelse, men skaper en morsom variasjon til de vanlige hoppene. Bruk gjerne noen minutter på hver variant, og kjør gjennom hele programmet flere ganger for en skikkelig treningsøkt! Sørg også for at hoppetauet har riktig lengde. Dette gjør du ved å holde i håndtakene og stille deg oppå tauet. Hvis håndtakene rekker opp til armhulene dine, er lengden helt perfekt. Så er det bare å sette i gang med hoppingen! 

 

 

Hoppetau-trening og muskler

 

Trening med hoppetau er en fantastisk kondisjonstrening, som passer perfekt som innendørstrening om høsten og vinteren når du ikke kan trene utendørs. Hoppetau-trening styrker også musklene dine, blant annet overarmmusklene triceps og biceps. Det samme får også beina, magen og setemuskulaturen. Denne aktiviteten er et perfekt alternativ for deg som ikke har tid til å stikke innom treningssenteret i den hektiske hverdagen. Hvis du også vil gå ned i vekt, er det viktig at du supplerer kroppen med den ideelle treningsmaten – dermed blir vektnedgangen både morsom og hoppende lett! 

Kjøp treningsutstyr her:

Lær mer om trening:

Bestselgere: