Joggesko - kom igang med treningen

Kom i gang med treningen!

Du er ikke alene om du har problemer med å komme i gang med trening. Får du mareritt av å gå på treningsstudio, og får du kaldsvette ved tanken på å ta på deg trening bukser og kaste deg på tredemølle? Det trenger ikke være slik!

Ta ett skritt av gangen og begynn med små lette øvelser for å komme i gang. Og ikke glem å gi deg selv en runde med applaus for dine suksesser, enten de er små eller store. Her er en rask ”kom i gang” trening som du enkelt kan gjøre hjemme eller på treningsstudio:

Oppvarming

Start med å gå en tur, lett jogging eller gå på tredemølle / ellipsemaskin / sykkel i 15 minutter for å varme opp. Du vil bli varm og få økt puls. Deretter kan du gå igjennom de fem nedenstående øvelsene.

Knebøy

Stå med føttene skulder bredde fra hverandre. Fokus på et punkt foran deg. Løft armene i 90 grader foran deg og bøy knærne til en 90 graders vinkel. Gjenta 6 ganger. Pust inn mens du går ned og pust ut når du står opp.

Push-ups på knærne

Plasser hendene i skulderbredde fra hverandre på gulvet. Bøy knærne i 90 grader og hold føttene på gulvet. Stram magen og bøy armene. Gjenta 6 ganger. Pust inn mens du går ned og pust ut når du står opp.

Situps

Plasser føttene med hoftebredde fra hverandre på gulvet. Hold korsryggen nede i gulvet og plasser hendene bak nakken. Hold albuene, fokuser på et punkt over knærne og løft overkroppen ved å bruke magemusklene. Gjenta 6 ganger. Pust ut mens du går opp og pust inn når du går ned. Husk å holde korsryggen i gulvet gjennom hele øvelsen. Husk at bevegelsen skal være like langsom opp som ned.

Løft

Ligg på magen med ansiktet mot gulvet, plasser hendene bak nakken, og løft albuene og overkroppen opp fra gulvet. Husk å holde øynene rett ned til gulvet, hold føttene og bena til gulvet gjennom hele øvelsen og pust ut som du går opp og inn når du går ned. Gjenta 6 ganger.

Planke

Ligg på magen med ansiktet mot gulvet, bøy knærne i 90 grader og hold føttene på bakken, bøy armene og legg full vekt på underarmene. Klem leggene og sikre at kroppen er rett fra toppen av hodet ditt ned til knærne. Se ned på gulvet og stå slik i 20 sekunder. Dette er den vanskeligste øvelsen, men den er effektiv og får hele kroppen til å jobbe! Når du føler at du mestrer «planken» på kne (anbefalt å holde posisjonen i ca 30 sekunder) kan du gå videre med «planke» på tå.

Har du det du trenger av treningsutstyr?

En god treningsmatte/yogamatte er greit å ha når man skal gjøre øvelser hjemme på gulvet. Et mykt underlag er ikke bare mer behagelig men bidrar også til å skåne ledd og leddbånd. For å legge på litt mer motstand til øvelsene over eller andre øvelser kan treningsstrikker være en god ide. Antall øvelser man kan gjøre med et treningsbånd er uendelig samtidig som det er enkelt å ta med seg andre steder. Treningsbåndene fra Star Gear kommer med ulike motstandsnivåer og du kan derfor enkelt finne det nivået som passer deg best.

Sørg for å få i deg nok vann under og etter treningen. Vi har vannflasker i et miljøvennelig materiale som rommer 500ml.

Treningsutstyr til hjemmetrening:

Bestselgere: